PR & kommunikationsociala medier

Media om sociala medier

tisdag, 20 oktober, 2009

sociala medier i traditionella medier

För nästan exakt ett år sedan skrev vi om att ämnet sociala medier nämndes relativt sällan i traditionella medier. Då var det ganska glest mellan tidningsartiklarna och när det skrevs var det ofta i it-relaterade tidningar och forum, för en redan insatt publik. Så hur ser läget ut nu ett år senare?

Utan att ha gjort någon vetenskaplig undersökning så kan man utan att vara särskilt djärv våga påstå att ämnet sociala medier är betydligt mer vanligt förekommande i traditionella medier idag, ett år senare.

Dessutom nämns ämnet oftare även utanför ”de redan invigdas krets”. Nu skrivs det artiklar med innehåll relaterat till sociala medier i dagspress – i stort sett varje vecka. Och så finns det som bekant en bok på svenska om sociala medier och marknadsföring. Så var det inte för ett år sedan.

Det är intressant att se hur medvetenheten ökar, överallt. En spännande utveckling!

Läs mer: Ett urval av de artiklar om sociala medier som publicerats de senaste veckorna:  Fokus på ungas medieanvändning, FP och KD vill ha bloggpolicy, Svenska påtryckningar gav resultat, Sociala medier ökade andelen genomförda köp, Facebookförbud vanligt i Finland, ”Fansen är mina bästa marknadsförare”, Kvinnor dominerar sociala medier, Erik Axel Karlfeldt börjar twittra. Mer om boken Marknadsföring och kommunikation i sociala medier.
Foto: Bildarkiv, Kreafon kommunikationsbyrå

RELATERAT INNEHÅLL


1 kommentar till “Media om sociala medier”

  1. Twitter Trackbacks for Kreafonbloggen » Blog Archive » Media om sociala medier [kreafon.se] on Topsy.com säger:

    […] Kreafonbloggen » Blog Archive » Media om sociala medier http://www.kreafon.se/blogg/2009/10/20/media-om-sociala-medier-2 […]

Skriv en kommentar/fråga

Kommentera gärna! Skriv "anonym" i namnfältet om du vill vara anonym. Din e-post blir inte synlig för andra än bloggens administratörer. Vi förhandsgranskar alla kommentarer, därför kan det ta en stund innan din kommentar blir synlig. Olämpliga kommentarer (kränkningar, spam o.dyl) publiceras inte.