Om marknadsföring, kommunikation & utveckling sedan 2008


föreläsning, kurs, utbildningsociala medier

Sociala medier, myndigheter och kommunal verksamhet

måndag, 22 mars, 2010

kammarrätten i Göteborg - Facebook

På utbildningsdagen sociala medier för informationsstrateger i offentlig sektor diskuterade vi bland annat offentlighetsprincipen, diarieföring och vad som är en inkommen handling. För några veckor sedan lyfte Riksantikvarieämbetet frågan om sociala medier inom myndigheter, i ett brev till Mats Odell. Bland annat handlar det om, ja just det, vad som är en inkommen handling.

– Regeringen kommer att ge E-delegationen i uppdrag att titta på regler för sociala medier. Jag hoppas att vi ska ha ett beslut så snart som möjligt, säger Mats Odell till Dagensmedia.se.

… Och hur ska man egentligen agera när mer eller mindre olämpliga saker inträffar i de sociala medierna? Exempelvis att en statlig logotyp används i ”fel” sammanhang.

Några av dessa frågor och många andra kommer vi att ta upp på utbildningen Sociala medier & offentlig verksamhet, 16 april, i Göteborg. Välkommen!

Läs mer: Mats Odell ger riktlinjer för sociala medier (Computer Sweden) , Odell vill ha riktlinjer för sociala medier (Dagens samhälle), Myndigheter vet inte vad som är okej på nätet (Aftonbladet), Sociala medier är en del av offentligheten (Örnsköldsviks Allehanda), Minister får ta ställning till Facebook (Sveriges Radio). Foto: Skärmdump från gp.se. Statlig logotyp på fel ställe?

RELATERAT INNEHÅLL


4 kommentarer till “Sociala medier, myndigheter och kommunal verksamhet”

 1. Kreafon Reklam & säger:

  Sociala medier, myndigheter och kommunal verksamhet http://bit.ly/cC8tnu

 2. Kreafon Reklam&PR säger:

  Sociala medier, myndigheter och kommunal verksamhet http://bit.ly/cC8tnu

 3. jardenberg kommenterar – 2010-03-23 | jardenberg unedited säger:

  […] Kreafonbloggen » Blog Archive » Sociala medier, myndigheter och kommunal verksamhet […]

 4. Kreafonbloggen » Blog Archive » Guldkalvar och magsyra säger:

  […] « Sociala medier, myndigheter och kommunal verksamhet […]

Skriv en kommentar/fråga

Kommentera gärna! Skriv "anonym" i namnfältet om du vill vara anonym. Din e-post blir inte synlig för andra än bloggens administratörer. Vi förhandsgranskar alla kommentarer, därför kan det ta en stund innan din kommentar blir synlig. Olämpliga kommentarer (kränkningar, spam o.dyl) publiceras inte.