Om marknadsföring, kommunikation & utveckling sedan 2008


sociala medier

Riktlinjer för myndigheter i sociala medier

tisdag, 14 december, 2010

Tidigare i höstas gav Datainspektionen ut en vägledning för hur myndigheter och företag bör ta hänsyn till Personuppgiftslagen i sociala medier och nu är E-delegationen på gång.

E-delegationen har under hösten haft i uppdrag att ta fram riktlinjer för myndigheters användning av sociala medier ur ett juridiskt perspektiv. Nu börjar man bli klar med sitt arbete och efterlyser kommentarer och synpunkter på det arbetsmaterial (pdf) man tagit fram.

Har du något du vill tycka till om? Sista datum är 20 december.

Andra bloggar på samma tema: Staten och sociala media (Telia), e-delegationens riktlinjer för sociala medier (Jardenberg Unedited), Tyck till om sociala medier och myndigheter (VK-bloggen), Ge synpunkter på hur myndigheter ska använda sociala medier (Pontus Löf), E-delegationens riktlinjer på remiss (Kommunchef). Läs mer: Allt skrivet om e-delegationen i Kreafonbloggen. Foto: Kreafon. Från halvdagsutbildningen om sociala medier i offentliga verksamheter, hösten 2010.

RELATERAT INNEHÅLL


4 kommentarer till “Riktlinjer för myndigheter i sociala medier”

 1. Ola Rynge säger:

  Riktlinjer för myndigheter i sociala medier http://goo.gl/fb/q1o9i

 2. olarynge säger:

  Riktlinjer för myndigheter i sociala medier http://goo.gl/fb/q1o9i

 3. Kreafon Reklam&PR säger:

  Ni har väl inte missat e-delegationens kommande riktlinjer för myndigheter i sociala medier? Var med och tyck till! http://bit.ly/e1TzGR

 4. Kommunchef kommenterar – 15 December, 2010 säger:

  […] Riktlinjer för myndigheter i sociala medier- Tyck till! E-delegationen behöver all hjälp de kan få. […]