Om marknadsföring, kommunikation & utveckling sedan 2008


entreprenörskap, företagande, näringslivmarknadsföring & reklam

Marknadsplan 2011

tisdag, 4 januari, 2011

marknadsplan

Hur ser era planer ut inför 2011? På Kreafon kommer det att hända saker, minsann. Årets upplaga av marknadsplanen börjar bli redo – nu kör vi :)

Marknadsplan, ska det vara nödvändigt? Det finns en hel del ordat om hur man formulerar en marknadsplan – allt från ganska klassiskt och enkelt manér, rakt på sak, till lite mer nytänkande och ingående.

Bästa tillvägagångssättet beror nog på typ av företag. Kanske handlar det i första hand om att göra, i andra hand hur. Oavsett om du är VD, marknadschef, entreprenör eller nystartad egenföretagare så kan en marknadsplan vara till stor hjälp.

I många ägarledda bolag finns det ofta en alldeles utomordentligt bra marknadsplan – i huvudet. I de flesta fall blir den ännu bättre om den kommer ner på pränt, inte minst för att göra det lättare för andra att ta del av den och förstå.

Jaha, men varför då? Är det inte bara slöseri med tid?

En marknadsplan kan vara ett bra redskap för att till exempel satsa pengar på rätt saker, upptäcka nya möjligheter och nå nya kunder. Det är lättare att få en bättre helhetsbild. Marknadsplanen kan också göra det lättare att få alla att arbeta med samma mål i sikte. För målen, de är viktiga. Realistiska och mätbara.

Vilka är era mål i år?

Läs mer: i senaste numret av VD-tidningen finns några läsvärda sidor på temat marknadsplan, där jag (Lena) fått den äran att bidra med råd. Artikeln finns inte på nätet, men papperstidning kan köpas härifrån. Foto: ur VD-tidningen

RELATERAT INNEHÅLL


3 kommentarer till “Marknadsplan 2011”

  1. Kreafon Reklam&PR säger:

    Mål i sikte 2011? Gör en marknadsplan http://bit.ly/gQrXZT

  2. Kreafon Reklam&PR säger:

    Mål i sikte 2011? Gör en marknadsplan http://bit.ly/gQrXZT

  3. Nina Björkman säger:

    Verksamhetsplan gjord i okt, bra att påminnas att titta till den nu! RT @kreafon: Mål i sikte 2011? Gör en marknadsplan http://bit.ly/gQrXZT

Skriv en kommentar/fråga

Kommentera gärna! Skriv "anonym" i namnfältet om du vill vara anonym. Din e-post blir inte synlig för andra än bloggens administratörer. Vi förhandsgranskar alla kommentarer, därför kan det ta en stund innan din kommentar blir synlig. Olämpliga kommentarer (kränkningar, spam o.dyl) publiceras inte.