Om marknadsföring, kommunikation & utveckling sedan 2008


sociala medier

Sociala medier på arbetstid, javisst!

måndag, 28 februari, 2011

 

Det finns de som hävdar att sociala medier är något man ska ägna sig åt efter arbetstid. Sedan finns det andra som inte skulle klara en arbetsdag utan tillgång till sina nyhetskällor och nätverk i de sociala medierna. Här är några exempel på hur sociala medier kan vara till nytta i jobbet:

Läs bloggar! Det är ett utomordentligt bra sätt att få nyheter och nya kunskaper. Bloggosfären består inte bara av modebloggar, det finns entreprenörer, företagare, statstjänstemän, kommuntjänstemän, vd:ar, forskare, lärare, bibliotekarier och en massa andra yrkesverksamma personer inom offentlig verksamhet och privat näringsliv som delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det finns flera olika sätt att hitta bloggar och att läsa bloggar (det kan vara praktiskt och tidsbesparande att samla favoritbloggarna i en så kallad rss-läsare).

Gå med i branschrelaterade grupperLinkedIn och diskutera med likasinnade. Kanske har du någon fråga du vill ha svar på, en kontakt du skulle behöva eller har tips att dela med dig av? Saknas det en grupp inom ”ditt” område? Starta en själv!

Börja Twittra – perfekt för att få nyheter, inspiration och nya kontakter. Man måste inte skriva själv, det går bra att ”bara” följa andra. Det finns säkert många personer som kan vara intressanta för dig, till exempel journalister inom ”dina” områden, branschkollegor, konsulter, riksdagsledamöter, företag och så vidare. Det finns många sätt att hitta twittrare – WeFollow, NearbyTweets, Twitaholic, Svenskar på Twitter är några tips. När du hittar någon intressant att följa, glöm inte att se efter vilka den personen följer, de kan ju vara intressanta för dig också.

Alla ovannämnda tjänster är gratis att använda. Exakt hur du går tillväga för att starta konto på t.ex LinkedIn, vägledning för twitter och fler bloggtips finns i boken Sociala medier – en lathund.

RELATERAT INNEHÅLL


7 kommentarer till “Sociala medier på arbetstid, javisst!”

 1. Erik Gustavsson säger:

  RT @kreafon: Sociala medier på arbetstid? Ja visst! http://bit.ly/f6NdnH

 2. Kreafon Reklam&PR säger:

  Sociala medier på arbetstid? Ja visst! http://bit.ly/f6NdnH

 3. Sarah Johansson säger:

  RT @kreafon: Sociala medier på arbetstid? Ja visst! http://bit.ly/f6NdnH

 4. Erik Gustavsson säger:

  RT @kreafon: Sociala medier på arbetstid? Ja visst! http://bit.ly/f6NdnH

 5. Kreafon Reklam&PR säger:

  Apropå sociala medier på arbetstid http://bit.ly/f6NdnH. Dagens blogg – Rulltrappereparatören! http://bit.ly/fiFg4d

 6. Vian Tahir säger:

  KUL! RT @kreafon Apropå sociala medier på arbetstid http://bit.ly/f6NdnH. Dagens blogg – Rulltrappereparatören! http://bit.ly/fiFg4d

 7. Johan Fredriksson säger:

  RT @kreafon: Apropå sociala medier på arbetstid http://bit.ly/f6NdnH. Dagens blogg – Rulltrappereparatören! http://bit.ly/fiFg4d

Skriv en kommentar/fråga

Kommentera gärna! Skriv "anonym" i namnfältet om du vill vara anonym. Din e-post blir inte synlig för andra än bloggens administratörer. Vi förhandsgranskar alla kommentarer, därför kan det ta en stund innan din kommentar blir synlig. Olämpliga kommentarer (kränkningar, spam o.dyl) publiceras inte.