sociala medier

Spaningsarbete i sociala medier kritiseras

fredag, 18 maj, 2012
RELATERAT INNEHÅLL

Hur får man använda sociala medier? Vad är rätt och fel?  Juridik och sociala medier är ett intressant område. Och svårt. Här är ett aktuellt exempel:

För att efterlysa de unga män som misstänks vara inblandade i en grov misshandel tog Södermalmspolisen sin facebooksida till hjälp. Från Facebook länkade man till sin hemsida med bilder och en videofilm från en övervakningskamera i T-centralen, skriver SVT nyheter.

Polisens länk delades av allmänheten och många kommenterade med kränkande och rasistiska kommentarer, som fick ligga kvar på polisens facebooksida. Först efter samtal med DN i tisdags togs de bort.

Polisen menar att kontaktnäten i sociala medier hjälper dem att lösa ett brott. Men arbetsmetoden i sociala medier ifrågasätts starkt av Advokatsamfundet.

Foto: Bildarkiv, Kreafon (bilden har ingen anknytning till textinnehållet)3 kommentarer till “Spaningsarbete i sociala medier kritiseras”

  1. Kreafon säger:

    Polisens spaningsarbete i sociala medier kritiseras av Advokatsamfundet http://t.co/Iz3jVaRY

  2. Lena Carlsson säger:

    Det här med rätt och fel i sociala medier är inte lätt… http://t.co/OJLGE18R

  3. Maryem Nasri säger:

    Det här med rätt och fel i sociala medier är inte lätt… http://t.co/OJLGE18R

Skriv en kommentar/fråga

Kommentera gärna! Skriv "anonym" i namnfältet om du vill vara anonym. Din e-post blir inte synlig för andra än bloggens administratörer. Vi förhandsgranskar alla kommentarer, därför kan det ta en stund innan din kommentar blir synlig. Olämpliga kommentarer (kränkningar, spam o.dyl) publiceras inte.