Om marknadsföring, kommunikation & utveckling sedan 2008


Kreafon kommunikationsbyråsociala medier

Rekrytering av familjehem i sociala medier

torsdag, 24 maj, 2012

Det är modigt att våga prova nya vägar.

Sveriges Kommuner och Landsting har gett ut skriften Rekrytering av familjehem i sociala medier för att stötta kommuner i arbetet med att hitta alternativa vägar för familjehemsrekrytering.

Skriften är en enkel och kortfattad handbok med fokus på hur man kommer igång med en sida på Facebook. Det ska vara lätt att komma igång och undvika fallgropar.

Familjehem är alltså det som många kallar ”fosterhem”. Visste du att runt 25.000 barn och ungdomar i Sverige inte kan bo hemma?* Behovet är dessutom större än vad det finns boenden, och familjehemsrekryterarna i kommunerna har ett tufft arbete.

Min kollega Anders Carlsson och jag (Lena) skrev Rekrytering av familjehem i sociala medier på uppdrag av SKL. Vi kommer också att medverka på ett antal lärandeseminarier i SKL:s regi, då inbjudna kommuner får stöd i sitt arbete i sociala medier. Det här är ett arbete vi är riktigt stolta över. Förhoppningsvis kan vår kunskap bidra till att verkligen göra nytta, på riktigt.

Nästa vecka, på konferensen Familjehemsplaceringar i Stockholm, berättar jag om rekrytering i sociala medier och tankarna bakom SKL:s skrift.

Efterlysning! För att lära mig ännu mer skulle jag vilja komma i kontakt med familjer/personer som är eller har varit familjehem, och är aktiva i sociala medier (i egenskap av familjehem eller bara som ”vanlig privatperson”). Skriv gärna din e-post i en kommentar nedan (blir enbart synlig för Kreafonbloggens administratörer och kommer enbart användas av mig) eller använd Kreafons kontaktuppgifter. Stort tack på förhand!

Är du intresserad av att veta mer om hur det är att vara familjehem? Ta kontakt med din kommun för mer information. Här finns information från Göteborgs Stad. *Siffran är från 2010. Källa: SKL

Läs mer: SKL:s skrift kan köpas som trycksak (90 kr exkl moms) eller laddas ner kostnadsfritt som pdf.

RELATERAT INNEHÅLL


4 kommentarer till “Rekrytering av familjehem i sociala medier”

 1. Lena Carlsson säger:

  Hur rekryteras familjehem i er kommun? Sociala medier kan vara en väg att gå. Tips till familjehemsrekryterare: http://t.co/ycRy1p6P #smios

 2. Victoria Ahlén säger:

  Hur rekryteras familjehem i er kommun? Sociala medier kan vara en väg att gå. Tips till familjehemsrekryterare: http://t.co/ycRy1p6P #smios

 3. Johan Braw säger:

  Hur rekryteras familjehem i er kommun? Sociala medier kan vara en väg att gå. Tips till familjehemsrekryterare: http://t.co/ycRy1p6P #smios

 4. Att mäta sociala medier – och se resultat | Kreafonbloggen säger:

  […] Rekrytering av familjehem i sociala medier […]

Skriv en kommentar/fråga

Kommentera gärna! Skriv "anonym" i namnfältet om du vill vara anonym. Din e-post blir inte synlig för andra än bloggens administratörer. Vi förhandsgranskar alla kommentarer, därför kan det ta en stund innan din kommentar blir synlig. Olämpliga kommentarer (kränkningar, spam o.dyl) publiceras inte.