Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


marknadsföring & reklamPR & kommunikationsociala medier

Välkomna initiativ mot smygreklam i sociala medier

fredag, 4 december, 2015

modern computer template mock up background

Under årens lopp har vi skrivit en hel del om smygreklam här i Kreafonbloggen, om vilken typ av marknadsföring som är tillåtet och inte.

Smygreklam är ett vanligt förekommande fenomen i sociala medier som bloggar, instagram, YouTube, poddar och andra digitala kanaler. Och det verkar inte bli mindre med tiden, milt uttryckt. Ändå har det varit, och är, förvånansvärt tyst i frågan.

Tidigare i år skrev vi om uppdaterade rekommendationer från Sveriges Annonsörer. Och nu har Better Bloggers, Sveriges första yrkesnätverk för bloggare, dragit igång en kampanj för att lyfta upp frågan på tapeten.

Kampanjen #jagsmygerinte är ett mycket bra initiativ, tycker vi! Och kul att se att så många bloggare ställer sig bakom #jagsmygerinte.

Dessutom har Konsumentverket tagit fram en ny guide, läsvärd för både företag och bloggare – Vägledning om marknadsföring i bloggar och andra sociala medier. Mycket bra, och inte en dag för sent!

Härligt att se att frågan om smygreklam äntligen börjar lyftas på olika håll! Fascinerande att det tagit tio år att komma hit, men bra att det börjar röra på sig :)

Jobbar du med sociala medier, marknadsföring och PR och vill lära dig mer om det här? Då rekommenderar vi våra utbildningar Social media Manager och Digital PR.

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Kontakta Kreafon!