Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


entreprenörskap, företagande, näringsliv

Nyföretagande, tillväxt och riskkapital – Almedalsveckan 2011

måndag, 4 juli, 2011

Hur står det till med företagsamheten i Almedalen?

Nyföretagandet i Sverige ökade rejält under första halvåret 2011, men junisiffrorna pekar nedåt. Betyder det att regeländringarna för aktiebolag inte räcker för att skapa en långsiktig och hållbar ökning av nyföretagandet? Under Almedalsveckan anordnar NyföretagarCentrum ett antal seminarier kring nyföretagandet och dess betydelse. Även Bolagsverket håller ett seminarium om nyföretagande.

Och tillväxten i befintliga företag då, hur står det till med den? Visste du förresten att de flesta företag inte växer överhuvudtaget och att nästan alla nya jobb skapas av ett fåtal snabbväxande företag?

Entreprenörskapsforum arrangerar en rad seminarier med rubriker som Innovationskraft för framtidens innovatörer – Hur kan småföretag höja sin konkurrenskraft? och Nu är högkonjunkturen här – var är medarbetarna?. Företagarna arrangerar seminariet Varför växer inte vissa företag? och Ratio, Näringslivets forskningsinstitut, håller ett flertal seminarier på temat Reformlandet Sverige. Bland annat tittar man närmare på vilka som anställs av de snabbväxande företagen.

Under Almedalsveckan diskuteras även sociala företag, social return on investment, ung företagsamhet, mångfald och jämställdhet och riskkapital och tillväxtföretagande.

Mycket att hämta för den som är intresserad av företagande och entreprenörskap alltså.

Foto: Region Gotland

RELATERAT INNEHÅLL


1 kommentar till “Nyföretagande, tillväxt och riskkapital – Almedalsveckan 2011”

  1. Kreafon Reklam&PR säger:

    Om nyföretagande, tillväxtföretag och entreprenörskap i Almedalen http://bit.ly/iFpuDh #almedalen #entreprenorskap

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.