Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


marknadsföring & reklamsociala medier

Tillåtna och otillåtna tävlingar på Facebook

måndag, 7 januari, 2013

För att anordna tävlingar på Facebook behöver man ha koll på både Facebooks regler och svensk lag (marknadföringslagen och lotterilagen).

Förvånansvärt många företag verkar inte ha det, med tanke på hur många tävlingar som faktiskt bryter mot både facebookregler och svensk lag. I bloggen Avskalat finns en lista med några exempel på företag med otillåtna tävlingar.

Samtidigt resonerar nu Lotteriinspektionen om att enklare lotterier bör bli tillåtna. Men till dess är det alltså nuvarande lagar, och Facebooks regler, som gäller.

Är du ansvarig för ett företags marknadsföring och facebooksida, och osäker på vad som gäller vid tävlingar? Ta en titt på länkarna i bloggposten Sociala medier och juridik – länktips (under ”Tävlingar”). Du kan också ladda ner Kreafons pdf Sociala Medier & Juridik kostnadsfritt.

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


7 kommentarer till “Tillåtna och otillåtna tävlingar på Facebook”

 1. Kreafon säger:

  Tillåtna och otillåtna tävlingar på Facebook http://t.co/OZVPJjte

 2. Lena Leigert säger:

  Vilka regler och lagar gäller vid tävlingar på Facebook? Här är tips och råd: http://t.co/WbokikNs #socialamedier

 3. Elin Lundberg säger:

  Tillåtna och otillåtna tävlingar på Facebook http://t.co/OZVPJjte

 4. Gillatävling på Facebook – hur gör man rätt? | Kreafonbloggen säger:

  […] Tillåtna och otillåtna tävlingar på Facebook ? sociala […]

 5. anonymus säger:

  vem bestämmer det där om tävlingar på facebook? grundaren av facebook eller de som driver den nu?

 6. Kreafon säger:

  Det som styr vad som gäller är dels Facebooks regler (som de formulerar själva) och svensk lag (som bestäms här i Sverige).

 7. anonymus säger:

  svensk lag gäller väl ej i tex Storbritanien eller på Kuba om man lägger in tävling från en server där? antar att då gäller Facebooks regelverk , det betyder att man kan lägga in tävlingar som ej skulle gå igenom enligt svensk lagstiftning om man sitter på en server utomlands?

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.