Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


forskning, undersökning, statistikkommunikation i offentlig sektorsociala medier

Sveriges kommuner i sociala medier – statistik

måndag, 14 januari, 2013

Förra veckan publicerade Sveriges kommuner och Landsting resultatet av en undersökning genomförd i samarbete med TNS Sifo.

Man konstaterar att nära 80% av landets kommuner, landsting och regioner använder sociala medier i sitt arbete, vilket är en ökning sedan undersökningen för två år sedan. Bra jobbat!

I ovanstående infografik har vi sorterat ut statistik enbart för kommuner (inte landsting). Klicka på bilden för en större version, och sprid gärna.

Utöver svaren i SKL:s undersökning har vi sammanställt en lista över de tio mest populära kommunsidorna på Facebook. Stort grattis till Karlstad som är den överlägset största kommunen på Facebook!

Listan baseras på statistiska uppgifter från Facebook, Checkfacebook, SocialBakers och Facebookskolan. Kanske kan listan dessutom bli ännu bättre med er hjälp: Vi har letat igenom mängder med siffror från ovanstående källor och sökt bland sidor kategoriserade som ”organisation”, ”statlig organisation” och ”lokalt företag”. Dock kan vi ha missat något. Känner du till någon kommun som har tillräckligt många gillare för att kvala in på 10 i topp-listan är vi tacksamma om du skriver en kommentar eller hör av dig. Tack för hjälpen!

Läs mer: Resultaten i SKL:s enkätundersökning (pdf) Infografik: Kreafon. Klicka på bilden ovan för en större version. Bilden är fri att använda och sprida i obearbetat skick.

RELATERAT INNEHÅLL


2 kommentarer till “Sveriges kommuner i sociala medier – statistik”

  1. Utmaning för kommunen i sociala medier | Kreafonbloggen säger:

    […] Sveriges kommuner i sociala medier – statistik ? information & kommunikationsociala […]

  2. Kreafon säger:

    Tack för tips! Tyresö ska in på listan också. 4798 gillare. Är det fler sidor som hör hemma på listan? Vi tar tacksamt emot tips och kommer därefter att göra en redigerad version. Rätt ska vara rätt :)

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.