Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


forskning, undersökning, statistiki göteborginternet & tekniksociala medier

Forskare och polis om näthat och sociala medier

onsdag, 16 januari, 2013

Den 23 januari anordnar Göteborgs universitet ett öppet seminarium, Nätmobbing – vad är det och vilken roll spelar den nya tekniken?

Med tanke på den senaste tidens händelser kopplade till nätmobbing och näthat ligger det rätt i tiden. Står Polisen handfallen, kan vem som helst drabbas och behövs det lagändringar? Beror allt verkligen på nätet, eller är det vi människor som behöver tänka på hur vi agerar?

Det blir säkert en hel del intressanta frågeställningar och resonemang under seminariet där forskare Ann Frisén och Mathias Klang, pratar om vad nätmobbning är, hur det går till och vad som skiljer den från annan mobbning. Birgitta Dellenhed från Polisen berättar om vad den som drabbas av nätmobbning bör göra och hur polisen hanterar anmälningar som kommer in.

Relaterat: Nya slutsatser om barns motståndskraft mot risker på nätet (forskning.se)
Foto: Flickr/Stefan Json

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.