Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


Kreafon kommunikationsbyrå

Kommunikationsbyrån in action

måndag, 28 januari, 2013

Förändringsarbeten, fusioner, uppstart av ny verksamhet, omprofilering av produkter, introduktion på nya marknader… Listan kan göras lång över tillfällen som kräver kommunikationsstrategiskt arbete.

Med strategisk kommunikation menas en organisations medvetna kommunikationsinsatser för att nå sina mål. Mindre akademiskt: Kommunicera smart i alla lägen, och uppnå det ni vill.

Ofta handlar det om komplexa frågor som rör både ledning, organisation och daglig verksamhet – och både intern och extern kommunikation. Det ena fungerar sällan utan det andra.

För att göra utmaningarna lättare att angripa har vi på Kreafon tagit fram ett antal metoder och verktyg. Vi anpassar verktygen till varje specifikt uppdrag och oftast arbetar vi i workshop-form tillsammans med våra uppdragsgivare, till exempel ledningsgruppen på ett företag. På så sätt drar vi nytta av samlade kunskaper, och engagerar nyckelpersoner på ett tidigt stadium.

Våra strategiska uppdrag låter sig sällan presenteras i form av tjusigt designade profilprogram, webbsidor och trycksaker (även om vi arbetar med den sortens uppdrag också). Istället är det fysiska resultatet ofta textdokument i form av konsekvensanalyser, rapporter, kommunikationsstrategier et cetera. Och en massa saker som inte är så lätta att visa upp på bild – attitydförändringar i ledningsgruppen, bättre kommunikation internt och så vidare.

På grund av sekretess kan vi sällan visa strategidokument vi arbetat med, men vi berättar gärna om våra metoder och verktyg och om tidigare uppdrag. Här är några exempel på hur arbetet kan se ut i praktiken:

Ibland håller vi föreläsningar och workshoppar som en del av en större konferens…

…men oftare är grupperna mindre och arbetet mer fokuserat på en specifik utmaning.

Vi arbetar över hela Sverige i allt från kontorslokaler till stiliga slottsmiljöer…

…eller också håller vi till i Kreafons lokaler i Göteborg.

Våra insatser kan vara allt från punktvisa insatser för ett specifikt projekt till en serie workshoppar för att ta fram en varumärkesplattform eller en kommunikationsstrategi. Vi ordnar även företagsinterna utbildningar inom exempelvis varumärkesutveckling, operativt PR-arbete och kommunikation i sociala medier.

Vill du veta ännu mer om hur och med vad vi jobbar? Kontakta Kreafon på 031-708 99 25.

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.