Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


forskning, undersökning, statistiksociala medier

Sociala nätverk och deras betydelse

tisdag, 29 januari, 2013

Att vi människor är sociala varelser är inget nytt. I alla tider har vi nätverkat och påverkats av människor runt omkring oss.

Boken Connected – Mänskliga relationer och sociala nätverk och deras betydelse i våra liv bygger på forskning kring hur våra nätverk sprider beteenden och värderingar i en rad olika sammanhang. Boken visar att vi styrs av den så kallade trestegsregeln: vi påverkar och bli påverkade av människor på upp till tre stegs avstånd från oss.

Att sociala kontakter får oss att må bra eller dåligt är alltså varken nytt eller något som vi enbart kan förklara med Facebook och andra sociala medier. Men med sociala medier kommer vi att påverkas ännu mer av våra kontakter, menar författarna.

Boken är skriven av Nicholas A. Christakis och James H. Fowler. Läs!

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.