Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


marknadsföring & reklamsociala medier

Nå framgång på LinkedIn

måndag, 25 februari, 2013

Nå framgång på LinkedIn är en bra bok för dig som vill använda LinkedIn för att bli bättre på att söka jobb. Här får du tips om hur du skapar din profil, presenterar dig på ett attraktivt vis och samlar kontakter.

Mer än hälften av boken handlar om att söka jobb med hjälp av LinkedIn. Ett kapitel nämner nätverkande (att ”utveckla sitt kontaktnät”) och kapitel åtta berör personligt varumärke (”professionellt rykte”). Bokens sista kapitel handlar om LinkedIn som säljverktyg.

Personligen förväntade jag (Lena) mig lite mer av boken, men kanske är jag inte tänkt målgrupp. Jag skulle gärna läst mer om hur LinkedIn faktiskt används i Sverige. Att det finns runt en miljon svenska användarkonton säger inte så mycket, när man inte vet till vad och hur ofta folk använder LinkedIn.

Jag hade också uppskattat mer innehåll kring affärsnätverkande, eller vad man nu vill kalla det. För att vara en bok om en social nätverkssajt och framgång i arbetslivet tycker jag att boken har ett alldeles för stort fokus på det egna jaget. För mig börjar framgångsrikt nätverkande med vad jag kan bidra med – ge, inte ta.

En sak är riktigt bra, och detta tycker jag att alla ska ta till sig:
”När du lägger till en ny kontakt föreslås standardfrasen ”Jag skulle vilja lägga till dig i mitt yrkesnätverk på LinkedIn” som hälsning. Den får du absolut inte använda. Att inte skriva något personligt är lika avtändande som ett lealöst handslag och minskar chanserna till en accepterad kontaktförfrågan. Varför skulle marknadschefen på Sony vilja dela kontaktnät med dig om du inte ens har något att säga?”

Nio av tio förfrågningar som jag själv får på LinkedIn saknar en personlig hälsning, och en majoritet av förfrågningarna kommer från personer jag inte har träffat varken på eller utanför nätet. Det där funderar jag ofta över. Beror det på tidsbrist, slapphet, okunnighet eller att man inte tycker att det behövs? Vad tror du? :)

Läs mer och köp: Nå framgång på LinkedIn på Bokus Relaterat: Infografik över LinkedIn i Sverige Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.