Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


sociala medier

Bilder på barn på Facebook och i bloggar?

fredag, 10 maj, 2013

I vissa verksamheter kan det vara känsligt att visa foton på personer. Efter en anmälan ska Datainspektionen granska en förskolas barnbilder på Facebook.

“Med bilder på barnen i förskolans verksamhet vill Pysslingens förskolor visa upp sin verksamhet för föräldrar och dela information mellan personal på andra förskolor inom koncernen. Men enligt en anmälan till Datainspektionen finns ingen chans för de föräldrar som inte vill att deras barn ska synas i sociala medier att slippa undan, ” skriver Computer Sweden.

Både Facebook, bloggar och andra sociala medier kan vara utomordentligt bra kommunikationskanaler för till exempel förskolor och äldreboende som vill berätta om vad som händer och hålla kontakt med omgivningen.

På vissa förskolor, äldreboenden och skolor låter man dessutom barn och seniorer vara med i arbetet, och använder på så vis sociala medier i den pedagogiska verksamheten. Föredömligt!

Och visst går det att visa upp verksamheten, berätta om sin vardag och få ett levande bildspråk – utan att visa personer på bild! Här är ett bra exempel.

Foto: Granen Röd

RELATERAT INNEHÅLL


1 kommentar till “Bilder på barn på Facebook och i bloggar?”

  1. Kommunen i sociala medier | Kreafonbloggen säger:

    […] Om bilder på barn/förskola […]

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.