Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


Kreafonbokensociala medier

Sociala medier och juridik – insatt jurist sökes

torsdag, 16 maj, 2013

Häromdagen var mina kollegor och jag (Lena) på föredrag om marknadsföring och juridik hos en advokatbyrå. Varumärke, upphovsrätt och sociala medier stod på programmet.

För egen del var det en del av förarbetet inför min nya bok. Juridik-kapitlet i Marknadsföring och kommunikation i sociala medier ska arbetas om, och det är alltid bra med input från olika håll.

Jag är glad för att jag är kommunikationsstrateg och inte jurist, för det är verkligen en djungel!

Särskilt snårigt är det kring vissa områden, till exempel det här med personer på bild. Är det okej att posta ett foto på en person på företagets facebooksida, utan att först ha bett personen om lov?

Beroende på vem du frågar kommer du få olika svar, och dessutom motiverade på olika sätt. Svaren kommer att handla om upphovsrätt, personuppgiftslagen och ”namn och bild i reklam” (marknadsföringslagen).

Jag fortsätter arbeta vidare med de här frågorna i hopp om att kunna skriva så relevant, enkelt och konkret som möjligt i nya boken. Råkar du vara eller känner en jurist som är ovanligt (extremt) kunnig i juridiken och praktiken kring marknadsföring i sociala medier (egen användning är ett krav) så tar jag tacksamt emot tips.

Jag, Lena, nås på bok@kreafon.se.

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.