Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


i göteborgkommunikation i offentlig sektorsociala medier

Att mäta sociala medier – och se resultat

torsdag, 22 augusti, 2013

2011-12 fick vi i uppdrag av Sveriges Kommuner och Landsting att skriva en handbok om familjehemsrekrytering i sociala medier.

Under 2012-2013 har vi genomfört ett antal lärandeseminarier där familjehemsrekryterare från olika kommuner i landet deltog. Under projektet fick deltagarna starta upp facebooksidor och vi gick igenom hur man administrerar en sida på facebook, hur man kommunicerar, förslag på tänkbart innehåll, hur man får gillare, hur man får störst spridning och så vidare.

Kommunerna såg ganska snabbt att Facebook fungerade. Alltid lika roligt att se faktiska resultat!

Familjehemskonferensen 2013 i Göteborg presenterar SKL, Kreafon och Göteborgs Stad arbetet bakom projektet och redovisar resultatet av kommunernas sidor på Facebook. Att mäta sociala medier är viktigt – och att se goda resultat är sporrande!

Foto: Skärmdump ur programmet.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.