Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


KreafonbokenPR & kommunikationsociala medier

I huvudet på en proffsbloggare

tisdag, 27 augusti, 2013

Det kanske roligaste med att skriva boken är att jag (Lena) får möjlighet att träffa en himla massa människor, proffs inom olika områden. Det är oerhört intressant att lyssna på folk som kan sin sak, och jag lär mig otroligt mycket. Stort tack till alla er experter! :)

Bland andra har jag träffat företagaren Frida Ramstedt som driver inredningsbloggen Trendenser. Vi pratade om livet som bloggare. Om att tjäna pengar på sin blogg, hur det är att försörja sig som bloggare och hur det är att bli uppvaktad av företag som vill få sina produkter omskrivna.

Här är några av Fridas tips för företag som vill kontakta bloggare:

  • Gör inget spontant. Tänk på att Internet har långt minne. Ta fram en genomtänkt strategi innan ni satsar på marknadsföring i sociala medier.
  • Välj ut bloggar som är rätt för ditt ändamål. Det blir lättare att sålla bland utbudet om ni vet vad ni vill uppnå och varför.
  • Hjälp bloggaren skapa mervärde för sina läsare, så vinner alla på samarbetet!

Mer om hur man som företag kan ta kontakt med bloggare, och vad man bör tänka på rent juridiskt, finns att läsa i min bok Marknadsföring och Kommunikation i Sociala Medier (andra upplagan) som kommer ut hösten 2013. Skicka din mailadress till bok@kreafon.se så får du veta när den finns att köpa.

RELATERAT INNEHÅLL


1 kommentar till “I huvudet på en proffsbloggare”

  1. Otillåten smygreklam i bloggar | Kreafonbloggen säger:

    […] många av de stora bloggarna är seriösa skribenter och företagare och behandla dem som sådana. Här kan du läsa några tips från en proffsbloggare och i min bok Marknadsföring och Kommunikation i Sociala Medier hittar du fler tips på hur du kan […]

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.