Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


kommunikation i offentlig sektor

Twitters nya tjänst för krisinformation

tisdag, 1 oktober, 2013

Sociala medier kan vara väldigt effektiva verktyg för kriskommunikation, som vi skrivit om flera gånger förut. Nu lanseras Twitter Alerts, en tjänst för att öka synligheten för krisinformation på Twitter.

Tanken är att myndigheter, förvaltningar, polis och andra viktiga institutioner kan markera vissa tweets som kritiska. Sådana “kris-tweets” visas extra tydligt för följare, t.ex med push-notifikationer, SMS eller med en orange klocka i tidsflödet. Än så länge är det bara några få länder som är med, men även svenska organisationer kan ansöka om att få använda Twitter Alerts här.

Twitter Alerts liknar VMA (viktigt meddelande för allmänheten) på så sätt att det “avbryter” allmänheten med viktig information. Det närmaste som finns till en nätbaserad VMA är annars krisinformation.se på Twitter. Där postas vanliga tweets med krisinformation från hela Sverige.

Foto: Kreafon, bildarkiv

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.