Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildning

Konsten att annonsera smart

torsdag, 24 oktober, 2013


Hej Lisa,
Du expert på det här med sökmotoroptimering och Google AdWords, och en av kursledarna på kursen Annonsera på Facebook och Google.

Vilka är fördelarna med att annonsera på nätet som du ser det?
Att marknadsföra sitt företag på nätet är i nästan alla lägen den billigaste formen för att nå ut till dina kunder. Dessutom har du fördelen av att kunna nå kunder som redan visat ett intresse för din produkt eller tjänst. I fallet när kunden t.ex. gör en sökning på Google, har denne ju visat ett aktivt intresse genom sin sökning, till skillnad från när man möts av en annons i morgontidningens reklambilaga eller en telefonförsäljare. En annan fördel är att det är enkelt att mäta  hur effektiv annonseringen är.

Vilka är de vanligaste misstagen när man använder Google Adwords?
Jag skulle säga att det vanligaste misstaget är att man sätter upp sina annonser själv, utan att ta sig tid att sätta sig in i hur det fungerar. Google Adwords kan vara bedrägligt på det viset att tröskeln för att få upp annonser är ganska låg. Att ha fått igång annonser är dock tyvärr inte detsamma som att dessa kommer att vara lönsamma, eller ens visas när du tror att de kommer att visas och så vidare. Ett annat vanligt misstag är att man inte bryr sig om att mäta hur effektiv annonseringen är och optimera över tiden. Detta resulterar ibland i att man kör olönsamma annonser eller i alla fall betalar onödigt mycket per klick.

Måste man kunna alla konstiga ord och begrepp för att lyckas med sin annonsering?
Nej, begrepp och ord är verkligen inte det viktigaste. Det som räknas är att man förstår faktorerna för vad som avgör om en annons är lönsam eller ej och lär sig påverkar dessa faktorer. Ibland kan det dock vara bra att förstå vissa begrepp för att lättare kunna kommunicera.

Välkommen på kurs och lär dig annonsera klokt och kostnadseffektivt! 

 

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.