Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


entreprenörskap, företagande, näringslivi göteborg

Grattis Göteborg, Västsverige och alla entreprenörer!

onsdag, 11 december, 2013

venture cup

lindholmen science park

Häromdagen var det upp i ottan och sedan bar det av till Lindholmen Science park. Jag (Lena) är med i juryn för Venture Cup och det vad dags för jurymöte inför regionfinalen. Runt tjugo jurymedlemmar var samlade, och det var dags för oss att utse årets vinnare – kategorivinnare och en totalvinnare.

Samtliga nominerade bidrag presenterade sin affärsidé för oss jurymedlemmar och efter varje presentation fick vi i juryn ställa frågor, ungefär som i tv-programmet Draknästet eller Dragons’ Den.

Juryarbetet sker ideellt. Ja, det sitter alltså en himla massa vd:ar, rådgivare, experter och andra kunniga människor och gör det här helt ideellt. För egen del är det mitt sätt att bidra till ett mer innovativt och företagsamt Göteborg och Västsverige (och Sverige).  För att jag tror på entreprenörskap och gillar upplägget bakom Venture Cup. Och för att jag blir glad av att se att goda idéer och handlingskraft. Det behövs, inte minst i Göteborg.

Venture Cup är inte bara en tävling utan också ett slags ”skola”. Efter varje moment får deltagarna feedback (från oss i juryn) på sina affärsplaner för att kunna utveckla dem inför nästa steg. Och det märktes att deltagarna också fått träna på presentationsteknik. Jag var mäkta imponerad över alla deltagarnas presentationer inför juryn. Det måste ju vara hur nervöst som helst! Alla klarade det galant.

Har du en affärsidé i huvudet? Då kanske du ska fundera på att delta i Venture Cup nästa omgång. Om inte annat för att få feedback för att komma ett steg vidare.

Juryn hade inget lätt arbete. Mer än så tänker jag inte avslöja. Imorgon är det dags för final för Venture Cup Väst på Lindholmen Conference Center i Göteborg, och då presenteras vinnarna. Spänningen är olidlig! :)

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.