Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


forskning, undersökning, statistiksociala medier

80% av världens ledare finns på Twitter

torsdag, 16 januari, 2014

153248094_450px 

Digital Policy Council undersöker hur många ledande statschefer och statliga institutioner som använder Twitter. Årets siffra är 80%, vilket är en liten ökning från förra året. I toppen finns presidenter och kungligheter från Syd- och Nordamerika, Asien, Mellanöstern och Ryssland. Men ingen från Europa.

  1. President Barack Obama (USA)
  2. President Susilo Bambang Yudhoyono (Indonesien)
  3. President Abdullah Gül (Turkiet)
  4. Drottning Rania (Jordanien)
  5. Premiärminister Dmitry Medvedev (Ryssland)

Givetvis är det lättare för statschefer i större länder att få fler följare. Mycket riktigt så är de bästa europeiska länderna på listan Frankrike, Storbritannien och Spanien. Sverige (@sweden), tillsammans med Belgien och Norge, syns först runt plats 45.

Därför hade det varit intressant med en siffra som relaterar antalet följare till antalet invånare, som vi gjorde i Kommunen på Facebook.

Rapporten konstaterar också att några demokratiska länder inte har ett övergripande Twitter-konto. Man tar Sverige som exempel, även om @sweden och @carlbildt nämns som intressanta företeelser. Kan man tro att det kommer ett övergripande konto för Sverige i framtiden, måntro?

Du kan läsa hela rapporten som PDF här. Bild: bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.