Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningsociala medier

Varför Twitter?

onsdag, 29 januari, 2014

twitter

Är du skeptisk till Twitter? Det är det många som är. Har du testat men inte förstått vitsen? Då är du inte ensam.

140 tecken. Hur i hela friden ska man få något vettigt sagt med så få bokstäver? Kan man verkligen ha någon nytta av det? Och förresten är det väl mest skvaller?

Nja. Varje dag skrivs över 400 miljoner twittermeddelanden (tweets) världen över. En stor del av dem är säkert ”strunt”, men många av dem påminner om det där småpratet som man kan höra vänner emellan, eller på en affärslunch. ”Strunt” måhända, men viktigt strunt. Den typ av strunt som behövs för att skapa relationer, som sedan kan leda till affärer, till exempel.

Undersökningar visar också att vi allt oftare får reda på nyheter i första hand via sociala medier, sedan klickar vi oss in på de traditionella nyhetsmedierna. I sådana fall spelar Twitter en stor roll. För den som vill kan Twitter vara en väldigt värdefull nyhetskanal. Visste du till exempel att 80-90% av Sveriges journalister sägs använda Twitter i jobbet?

Jämför man med Facebook är det många fler som använder Twitter i sitt jobb, i sin yrkesroll. Och det finns gott om ”viktiga människor” på Twitter – politiker, chefer och direktörer. För den som vill väcka debatt eller skapa opinion kring en viss fråga är Twitter en perfekt kanal. På vilket annat sätt skulle det vara så enkelt att få direktkontakt med en direktör på ett statlig myndighet, till exempel?

Ja, vid en första anblick kan Twitter kan verka korthugget, meningslöst och obegripligt. Men ge det en chans. Twitter kan erbjuda mer nytta än vad du anar, och när du väl kommit in i det är det inte svårt. Det är både intressant, kul och givande.

Känner du dig manad hälsar vi välkommen på twitterkurs hos Kreafon, tipsa gärna kollegorna!

PS. För dig som inte hinner gå kurs och hellre vill läsa en bok om Twitter kan vi rekommendera Sociala Medier – En Lathund där du steg för steg lär dig grunderna i Twitter. Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.