Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipsi göteborgsociala medier

Sociala medier i butiken

fredag, 21 februari, 2014

goteborg

socialamedier_forelasning

Häromkvällen hade jag (Lena) möjlighet att träffa ett helt gäng företagare i Göteborg, nyfikna på sociala medier. Många butiksägare inom detaljhandel, men även andra (och minst ett bibliotek!).

Det är alltid intressant att prata inför en grupp med många olika personer och företag. Att anpassa innehållet så att det ”passar alla” och prata tillräckligt ”hands on”, men samtidigt generellt så att alla får med sig något hem – det är en utmaning som heter duga! :)

Av antalet frågor att döma var nyfikenheten stor. Och tack alla ni som kom fram i pausen och efteråt, det är alltid kul att höra uppskattning!

Här följer ett urval av de frågor och svar, med förtydligande, som kom upp under kvällen:

Fråga: Hur lär man sig använda Facebook som företag/butik?
Svar: Grunder finns i Kreafons bok Sociala Medier – En Lathund (kapitel 2). Du kan också använda Facebooks egna instruktioner för att till exempel Starta företagssida (välj lokalt företag om du vill ha inceheckningsmöjlighet) och för att annonsera (kräver facebook-konto, men man måste inte ha en facebooksida). Allra bäst lär man sig genom att regelbundet använda Facebook.

Fundering: Det är svårt att skilja mellan min egen Facebook och min företagssida!
Lösning 1: Om man enkelt vill kunna administrera företagets facebooksida från mobilen och hålla isär sin privata profil och företagssidan rekommenderas appen ”Sidor” (sök på ”Pages” i Appstore). Från Sidor-appen kan du enkelt lägga in innehåll, till exempel foton som du har tagit med mobilen, på företagets facebooksida – snabbt och enkelt.
Lösning 2: Om du vill komma åt din företagssida från datorn:

Logga in som vanligt. Klicka på kugghjulet till höger:

sida1

Välj din företagssida som du vill administrera:

sida2

 

Fråga: Hur gör man för att koppla ihop företagets instagramkonto med företagets Facebooksida?
Svar: Gör så här om du har en iphone. För Android verkar det ännu inte vara möjligt att göra detta.

Fråga: Hur stort är Foursquare?
Svar: Används av över 45 miljoner användare världen över, enligt Foursquare. Oss veterligen finns ingen specifik statistik enbart för Sverige.

Fråga: Använder man Pinterest bara som privatperson?
Svar: Inte alls! Det går att starta företagskonto på Pinterest.

Fråga: Vad gör Kreafon? Kan ni hjälpa oss att starta upp i sociala medier, till exempel på Facebook?
Svar: Ja visst! Vår filosofi är att “hjälpa våra kunder att hjälpa sig själva”. Med det menar vi att vi gärna hjälper dig igång (t.ex ser till att uppstarten av facebooksidan blir bästa möjliga) och ser till att du och dina kollegor kan sköta det löpande arbetet på egen hand (med oss som bollplank, om du vill). Här kan du läsa mer om Kreafon och vad vi gör.

Foto: Kreafon. Skärmdumpar från Facebook.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.