Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


forskning, undersökning, statistikkommunikation i offentlig sektor

Nu släpps Kommunen på Facebook!

torsdag, 20 mars, 2014

infografik_fb_kommuner600

Nu är den här – Sveriges enda rapport som mäter hur det går för kommunernas facebooksidor. Kommunen på Facebook använder öppen statistik från Facebook för att visa popularitet, engagemang och medborgarkontakt. Nytt för i år är antalet incheckningar och ålder på sidan. Årets rapport har även mer löpande text med analyser, intervjuer, framtidstips och råd. Vi hoppas att det kan vara till hjälp för alla ni som kämpar för att nå fram i mediebruset.

Allt som allt har kommunerna nu nästan 228,00 gilla-markeringar, vilket är en ökning med nästan 80% på ett år. Inte illa! Karlstad är fortfarande på en ohotad förstaplats, men många kommuner klättrar snabbt. Huddinge och Solna är de stora stjärnskotten, som klättrat hela 55 respektive 28 placeringar.

Medborgarkontakten är, precis som förra året, allra bäst i norra Sverige. Jokkmokk, Övertorneå och Arvidsjaur har återigen flest antal gillare i relation till invånarantalet. Vad gäller engagemang (“pratar om detta” på Facebook) så ligger Karlstad, Skellefteå och Luleå i topp. Hässleholms sida är den äldsta – det första inlägget på den nuvarande sidan är från juni 2009.

Ladda ner rapporten för att läsa mer. Den är fritt tillgänglig som PDF och du får sprida den hur mycket du vill, så länge som du inte ändrar något i den. Det gäller även infografiken ovan (klicka för att se större).

Infografik: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.