Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


forskning, undersökning, statistiksociala medier

Sverige topp-10 i världen på Twitter

tisdag, 29 april, 2014

journal

En forskningsstudie i journalen PLOS One från förra året visade hur många twitterkonton per capita ett land har. Kuwait  hade flest twitterkonton per capita, motsvarande 1% av folkmängden. Därefter kom bland andra Nederländerna, Storbritannien och USA och strax därefter Sverige. Enligt studien motsvarade antalet svenska twitterkonton 0,25% av befolkningen och den siffran placerade oss på nionde plats i världen.

Det betyder inte att 0,25% av Sveriges befolkning twittrar. Antalet aktiva twitterkonton motsvarar snarare 2,5% av Sveriges befolkning, enligt Twittercensus 2014. Men den här studien tittade enbart på konton med geotaggade tweets från smartphones, om jag (Anders) förstår rätt. Det gällde hursomhelst 380 miljoner tweets mellan 2010 och 2012.

Visst har resultaten ett par år på nacken nu. Men jag trillade förbi artikeln idag när jag letade forskningsresultat till vår Twitter-kurs på måndag (fåtal platser kvar!) och tänkte att det var värt att nämna här.

Hela topp-10 listan:

1. Kuwait

2. Nederländerna

3. Brunei

4. Storbritannien

5. USA

6. Chile

7. Irland

8. Kanada

9. Sverige

10. Puerto Rico

Bild: skärmdump från forskningsartikeln.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.