Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningkommunikation i offentlig sektor

Varumärket i kommunen

tisdag, 29 april, 2014

varumarketikommunen

stockholm1

stockholm2

varumarke_strategi

stockholm3

Varumärket i kommunen, varumärkeskursen i Stockholm blev en mycket bra dag! Givande diskussioner och tid för djupare resonemang. Mycket teori och strategiprat, men också kopplat till den praktiska vardagen. För visst bjuder varumärkesarbete i kommunal verksamhet på en hel del utmaningar, det är ju så. Kommuner är stora organisationer, och det finns inte EN enda rätt lösning – det finns många sätt. Olika kommuner har olika förutsättningar och möjligheter.

Jag (Lena) visade några av dessa sätt att resonera. Vi pratade om varumärkeshierarki och olika typer av varumärken. För vad är kommunen egentligen – ett platsvarumärke eller ett organisationsvarumärke? Eller båda samtidigt? Kan man prata om produktvarumärken i kommunen, och ska arbetsgivarvarumärket arbetas med helt separat?

Dagen blev också ett tillfälle att träffa andra kommunikatörer, och upptäcka att man faktiskt har många frågor som påminner om varandra, trots att man kanske kommer från vitt skilda delar av landet.

Det är alltid lika roligt att höra uppskattade kommentarer och kunna åstadkomma aha-upplevelser. En hel del frågetecken rätade jag ut – och några skapade jag. Då är jag mycket nöjd :)

Stort tack till alla engagerade deltagare som delade med sig av erfarenheter och funderingar under dagen!

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


1 kommentar till “Varumärket i kommunen”

  1. ”Otroligt roligt att arbeta med kommunens varumärke!” | Kreafonbloggen säger:

    […] Varumärket i kommunen […]

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.