Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


PR & kommunikation

Workshop: att skriva en debattartikel

fredag, 16 maj, 2014

10274101_10152068303422601_4843451462912823123_n

Hur lyfter man in sina frågor i samhällsdebatten? Hur får man till en bra debattartikel och något som sprider sig som ringar på vattnet? Det pratade vi om igår, när vi höll en workshop i Linköping. Det var en intensiv idag med många djupa diskussioner som ledde till konkreta planer. Framför allt när det gäller debattartiklar.

Vi pratade bland annat om hur man hittar sina ämnen att skriva om. Vilka frågor är det som är viktiga för organisationen att lyfta fram? Vilka ämnen lämpar sig bäst under ett supervalår, och hur ökar man sina chanser att få en debattartikel publicerad?

Vi tipsade om olika sätt att komma igång, och viktiga saker att tänka på under skrivandets gång. Tillsammans pratade vi om argumentation, provokation och storytelling och hur det kan användas och anpassas till sina egna förutsättningar. Inga enkla frågor. Precis så som vi på Kreafon vill ha det!

Foto: Linköping Centralstation, av Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


2 kommentarer till “Workshop: att skriva en debattartikel”

  1. anna säger:

    Intressant. Jobbar som skribent och skulle gärna vilja läsa om några av de punkterna ni kom fram till.

  2. Kreafon säger:

    Punkterna vi kom fram till var utifrån just deras verksamhet. Men om du vill läsa mer generella tips, så kan du kika lite i våra böcker på kreafonbutiken.se.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.