Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Att gilla en sida som sida på Facebook

torsdag, 22 maj, 2014

gillasidapafacebook

En företagssida på Facebook kan gilla en annan företagssida. Anledningen till varför man vill göra det kan vara många. Kanske vill företaget uttrycka uppskattning gentemot ett annat företag, eller också visa samhörighet.

Sidorna som företaget gillar visas på den egna sidan. Ett företag kan till exempel gilla sina återförsäljares sidor, för att göra dem synliga på sin facebooksida.

Så här gör du för att gilla en sida som sida (inte dig själv som person) på Facebook:

gillasida

1. Logga in precis som vanligt. Om du är administratör för en facebooksida så hittar du den eller de sidorna i menyn till höger, när du klickar på pilen. Under “Använd Facebook som” väljer du den sida du vill agera som.

gillasida2

2. Observera att det istället för din profilbild nu visas din företagssidas profilbild. Det betyder att du nu agerar som sida, inte som person. Använd sökfältet för att gå till sidan du vill gilla, och klicka på sidans gilla-knapp.

PS. Glöm inte att gilla Kreafon på Facebook :)

Foto: Skärmdumpar, Facebook

RELATERAT INNEHÅLL


15 kommentarer till “Att gilla en sida som sida på Facebook”

 1. Emma säger:

  Med den nya layouten så verkar det inte gå att agera som företagssidan och få upp denna feed. Har ni testat?

 2. Kreafon säger:

  För oss fungerar det: att klicka på den lilla triangeln längst upp till höger, välja din sida, och sen gå in på någon annans sida och gillar eller kommentera i din egen sidas namn. Vad är det som inte fungerar för dig?

 3. Jill säger:

  Jag har samma problem som Emma och någon liten triangel har jag inte.

 4. Kreafon säger:

  Jill – använder du dator eller mobil? Prova med datorn. Då ska det finnas en liten triangeln allra längst upp i högerhörnet. Om det inte finns det, så är det något som gått snett. Eller eventuellt att du inte är administratör för någon sida med det kontot du är inloggad på?

 5. Jenna säger:

  Hopplöst finns inte ngn triangel o får inte fram ngt sökfält så jag kan inte heller gilla andra företagssidor

 6. Kreafon säger:

  Hej Jenna! Triangel ligger i boarden högst upp till höger, precis till höger om det lilla hänglåset. Välj din sida där så ska du sen ha ett sökfält högst upp. Hoppas det fungerar denna gång!

 7. Liljeros säger:

  Hej,

  Det verkar som om denna funktion inte finns för alla längre, det går inte att använda Facebook som en sidprofil, eller?

  mvh

 8. Kreafon säger:

  Hej

  Hej, det går fortfarande att göra det men vissa saker har förändrats sedan bloggposten skrevs. Det gäller fortfarande att trycka på den lilla triangeln upp i högerhörnet och välja vilken sida som man vill använda Facebook som.

  Om sidan inte startats av en personlig profil, som var möjligt för längesedan på Facebook, så kan det eventuellt ställa till problem. Då tror vi att Facebook vill att du kopplar sidan till Business manager: https://business.facebook.com

 9. Liljeros säger:

  Hej, igen

  Triangeln finns kvar och sidorna kommer fram om man trycker på den, men det ända som händer är att man kommer till specifik sida om man klickar på någon av dem (man går alltså inte in och agerar som den sidprofilen man klickar på). Alla aktuella sidor är skapade av personliga profiler.

  Detta fungerade förut, för vissa gör det fortfarande det. Det försvann när valet kom att man direkt kan välja att kommentera som en sidprofil under delningar. Jag har jämfört några på jobbet och där ser det olika ut mellan olika profiler om man klickar på den lilla pilen.

 10. Kreafon säger:

  Hej, tack för infon – det kände vi inte till. Svårt att veta vad det skulle bero på, om det inte har att göra med Business Manager eller olika typer av konton. Hör gärna av dig om ni lyckas luska ut vad det beror på. Facebook är ju inte alltid helt lättbegripligt. :)

 11. Anna säger:

  Jag har trekanten och kan gilla ett inlägg som den sidan jag administrerar, men kan inte “gå tillbaka” och gilla samma inlägg som mig själv (privatperson). Har ni någon lösning på det? :)

 12. Kreafon säger:

  Hej Anna

  Så om du trycker på trekanten så kan du inte välja din personliga profil där? Det låter konstigt. Det finns flera möjliga förklaringar. Äldre facebooksidor som skapats för länge sen kan ibland orsaka oväntade problem, till exempel. Ett tips är att börja använda Facebook Business Manager om du inte lyckas lösa det här på annat sätt. Mer info om det finns här i bloggen. Men kom ihåg att när du väl gjort sidan till Business Manager så kan du inte byta tillbaka.

 13. Mathias säger:

  Det verkar som att de har tagit bort denna möjlighet. Jag har förut kunnat gilla sidor via mina egna sidor, genom att då logga in och agera som sidan i fråga. Nu har det skett någon förändring vilket gör att du konstant agerar utifrån din egen profil.

 14. Anonym säger:

  Om vi säger att man har en egen företagssida (tex: “Karins cafe”) och vill gilla en annan sida (tex: “frisörsalong klippet”) så gör man på följande sätt:
  1) gå in på “frisörsalong klippet”s facebooksida.
  2) Tryck på de 3 punkterna till höger (bredvid ‘meddelanden)
  3) en meny visar sig
  4) Välj “gilla som din sida”
  5) KLART! Du kommer nu att gilla “frisörsalong klippet”s sida som din profil “Karins cafe”.

 15. Rebecca säger:

  Jag får inte heller till det att Använda FB som min sida. Tidigare kunde jag välja det genom att trycka på pilen och sedan välja “Använd facebook som ÅÄÖ-sida”. Och då fick jag ju upp en tidslinje med de sidor jag följt som min sida… Har vi hittat någon lösning på detta problemet?

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.