Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


kommunikation i offentlig sektorvarumärke & strategisk kommunikation

Det här med kommunslogans

onsdag, 18 juni, 2014

167449340_450px

Visste du att 8 av 10 kommuner har en kommunslogan? 243 kommuner har tagit fram en kort formulering som ska representera kommunen. En del lämnar kanske en del att önska – det har vi nog alla märkt. Många tycker att de är utslätade och intetsägande.

Fast för vem? Det är egentligen frågan man ska ställa sig. En kommunslogan kan fylla många olika funktioner. Om den främst är till för lokal stolthet, så är det viktigaste att kommuninvånarna själva förstår sloganen. Inte att de som står utanför gör det.

Men visst. Många kommuner hade kunnat lägga mer arbete på sin slogan. Och det är faktiskt inget lätt arbete. Även om sloganen i sig låter bra, så kan den ge fel intryck. Sloganen bör ju hänga ihop med varumärket. Och en kommuns varumärke är inte alltid lätt att reda ut. Just detta är ämnet för Varumärket i kommunen – en kurs som vi håller i september.

Hursomhelst – här är tre exempel på kommunslogans som vi tycker sticker ut:

Flen – en kommun. Här har man tagit en sparsmakad approach. Utan krusiduller säger man helt enkelt vad man är.

Jag är tokig i Säter. Säter vann pris för bästa kommunslogan 2011 för den här. För dig som inte vet, så finns det ett mentalsjukhus i Säter.

Vingåker – En promille kan inte ha fel. En tusendel av Sveriges invånare bodde i Vingåker när de bestämde sig för den här sloganen. Men visst är den väl lite tvetydig?

Foto: bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.