Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


Kreafonbokenmedia & medievanorsociala mediervarumärke & strategisk kommunikation

Personligt varumärke

tisdag, 24 juni, 2014

personligtvarumärke

Det pratas mycket om det, om vikten av ett starkt personligt varumärke och det är faktiskt inte helt dumt att ha det i åtanke. För ett starkt personligt varumärke kan generera nytt jobb, uppdrag, nya kontakter, uppmärksamhet och mycket mer – allt beroende på vad du gör och vad du är ute efter.

Sanningen är att vi människor alltid använt oss av våra personligheter för att nå dit vi vill, spelreglerna har bara förändrats lite. Idag har vi sociala medier som någonstans, faktiskt, definierar vilka vi är och hur vi vill att människor ser på oss. För det vi gör i sociala medier skapar en del av vårt personliga varumärke. Vad du säger, vad du delar eller gillar och vilka du har i din närhet berättar något om vem du är.

”Ju äldre jag blir desto viktigare inser jag att mitt personliga varumärke är, har varit och kommer att vara.” – citat från Twitter

Vi vill inte gå så långt att säga att det du gör i sociala medier skapar den du är, men det påverkar definitivt andras uppfattning om dig. Du kan forma bilden av dig själv men det tar tid. För bilden av dig består av alla de där små pusselbitarna du lägger i din vardag och varje bit spelar en viktig roll. Så fundera noga på vilka bitar du vill lägga så att helheten till slut ger en rättvis bild.

För sociala medier kan vara en fantastisk plats att skapa nya kontakter, hitta ny arbetsgivare eller nya uppdrag – se därför till att värna om du hur syns i dessa kanaler så du kan dra nytta av alla möjligheter som finns!

Pst! Vill du fördjupa dig i möjligheterna med sociala medier? Vill du lära dig mer och få inspiration? Passa på att beställa hem vår bok Marknadsföring och kommunikation i sociala medier innan den 2/7 och få 20% rabatt och boken Sociala medier – en lathund på köpet! Klicka här för att göra din besällning redan idag!

Foto: Ur boken Marknadsföring och kommunikation i sociala medier, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


1 kommentar till “Personligt varumärke”

  1. Personligt varumärke. | Kitty Jönsson säger:

    […] princip allt som du gör räknas in här. Precis som det skrivs i Kreafonbloggen så blir sociala medier en del av det personliga varumärket, hur andra uppfattar dig. Och varje inlägg, retweet, statusuppdatering eller bild på instagram […]

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.