Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


kommunikation i offentlig sektor

Vilka gillar kommunens facebooksidor?

onsdag, 27 augusti, 2014

gillasidapafacebook

Hampus Brynolf har gjort en snabbstudie för att kolla vilka som följer offentliga institutioners facebooksidor. Det tycker vi givetvis är intressant, inte minst med tanke på vår rapport Kommunen på Facebook.

Han kommer fram till ungefär samma sak som vi gjort när vi pratat med kommunikatörer i kommuner. Det är framför allt personer över 35 som gillar kommunernas sidor, och det är fler kvinnor än män.

Egentligen är det inte särskilt oväntat, med tanke på att kvinnor över 35 är väldigt aktiva på Facebook generellt sett. Som kommunikatör i kommunen kan man däremot tänka på hur man vill nå vissa grupper och hur det hänger ihop med varumärkesarbetet.

Sen finns undantag också. Som vi skriver i vår rapport så är det många yngre män som är aktiva på Södertälje kommuns facebooksida.

För dig som vill lära dig mer om kommuner, varumärke och Facebook så kan det här vara högintressant:

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.