Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipsKreafonbokensociala medier

En bok blir till

måndag, 1 september, 2014

enbokblirtill

Den har funnits i huvudet ett ganska bra tag och sedan i våras arbetar jag (Lena) med en fortsättningsbok till boken Marknadsföring och Kommunikation i Sociala Medier.

Redan i höstas fanns en arbetstitel, men den fick faktiskt stryka på foten eftersom den inte var tillräckligt passande. Ganska tidigt insåg jag att boken inte skulle bli som jag hade tänkt mig från början. Jag ville (som alltid) skriva om många olika saker som rör sociala medier. Men (som alltid) var jag tvungen att sålla. Till sist valde jag att fokusera på det jag tycker är allra viktigast för den som arbetar med sociala medier just nu: innehållet. Och strategin bakom innehållet i sociala medier.

Innehållsmarknadsföring, content marketing, innehållsstrategi, content marketing-strategi, contentstrategi… Kärt barn har många namn nuförtiden! Och begreppen används (som ofta) på lite olika vis, beroende på sammanhang och vem som använder dem.

Min kommande bok handlar egentligen inte om hur du skapar innehåll, utan hur du arbetar fram en plan för att få ett så bra innehåll som möjligt. Och med ”bra innehåll” menar jag sådant innehåll som gör det du vill (t.ex säljer mer produkter, får igång dialog, blir superpoppis hos läsarna, stärker varumärket – eller allt på en gång). Jag avgränsar boken till att enbart handla om sociala medier, även om man naturligtvis kan arbeta med innehållsstrategi för andra medier också.

Innehållsstrategi för sociala medier alltså. Just det där som jag tycker att många varumärken, företag och organisationer kan bli mycket bättre på. Möjligheterna är många! För oavsett om man använder Facebook, LinkedIn, Instagram, podd eller blogg (eller allt på en gång och lite till) så är innehållet det väsentliga. Vad man berättar, hur man säger det, när och varför.

Det handlar min nästa bok om.

Utgivningsdatum är inte bestämt än, men vill du hålla koll så läs här i bloggen eller anmäl dig till Kreafons nyhetsutskick (maila ”nyhet” till bok@kreafon.se ) så missar du inga nyheter.

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.