Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Hur delar man från Instagram till sida på Facebook?

torsdag, 4 september, 2014

insta_facebook2

insta_facebook

Den här frågan får vi ofta och vi har skrivit om det förut, men eftersom det verkar vara en del frågetecken så kommer här ännu en bloggpost.

Det handlar alltså om att dela en bild från ett företags konto på Instagram till företagets sida på Facebook (inte din personliga profil). Man vill alltså publicera en bild på Instagram och samtidigt publicera den på facebooksidan, utan att behöva gå in på Facebook.

Att ställa in delningsinställningar från Instagram till en sida på Facebook fungerar precis så som vi beskrivit tidigare, se här. Men, du kan ha råkat ut för samma sak som jag (Lena) gjorde alldeles nyss:

Många har hört av sig och sagt att det inte fungerar. Felet blir att bilden visas på den egna personliga profilen på Facebook, inte på företagets facebooksida.

För säkerhets skull var jag precis inne och testade. Jag (från Kreafons Instagram) postade en bild och klickade på Facebook för att dela den på Kreafons facebooksida. Delningsinställningarna har jag justerat tidigare och det har alltid fungerat förut.

Döm min förvåning när bilden publicerades på min personliga profil på Facebook – inte på Kreafons facebooksida! Jag fick alltså samma fel som många andra verkar ha fått.

Jag hittade felet. Av någon anledning var ”Tidslinje” förbockat under delningsinställningarna i Instagram. Kanske har det blivit så automatiskt när jag senast uppdaterade Instagram-appen, jag vet inte. Hur som helst ska den alltså inte vara förbockad.

Gör så här för att kolla dina delningsinställningar i Instagram:

  1. Klicka på knappen längst nere till höger så att du ser din instagramprofil och dina bilder.
  2. Klicka på kugghjulet uppe till höger.
  3. Scrolla ner och välj ”Delningsinställningar”
  4. Klicka på Facebook (det ska stå ditt namn till höger om ”Facebook”)
  5. Klicka på ”Dela med…” (Här står namnet på din företagssida om du har ställt in det tidigare)
  6. Bocka av ”Tidslinje”! (Se bild ovan)

Foto: Översta bilden visar hur den delade bilden visas på facebooksidan. Den andra bilden visar korrekt delningsinställningar på Instagram (“Tidslinje” ska vara avbockad).

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.