Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


i göteborgkommunikation i offentlig sektorplatsvarumärke & platsmarknadsföringvarumärke & strategisk kommunikation

”Otroligt roligt att arbeta med kommunens varumärke!”

fredag, 12 september, 2014

vm_kommunen_4

vm_kommunen_1

vm_kommunen

vm_kommunen_3

vm_kommunen_2

I våras höll vi Varumärket i kommunen i Stockholm. Nu i veckan var vi i Kreafons lokaler i Göteborg. Fullt hus!

Varumärket i kommunen är en grundkurs i varumärkesarbete för kommunkommunikatörer, näringslivsutvecklare, destinationsutvecklare och andra som arbetar med varumärkesfrågor i en kommun. Riktigt roligt med så många kommuner representerade! Det blev många intressanta diskussioner, både i storgrupp och smågrupper.

Varumärkesarbete i en kommun kan vara många saker. Allt från arbete med det övergripande kommunvarumärket (organisationsvarumärket) till utveckling av ett platsvarumärke (destinationsutveckling) eller ett varumärke för en enskild verksamhet eller ett projekt. Varumärkesarbete i en kommun kan också innebära att strukturera upp kommunens olika varumärken (varumärkeshierarki) och bringa reda i vilka verksamheter som ska ha en egen logotyp och grafisk profil, och inte.

Allt detta och lite till handlade dagen om, och självklart värmer uppskattning från deltagarna. Man vill ju inte att folk åker hundratals mil i onödan! Så här uttryckte sig en långväga gäst (vi tar det som en stor komplimang trots det där med baksidan…  :)

” Det var en bra investering att åka ner till Sveriges baksida under en dag… Gav mycket! Jag fick många svar och tips – både från kursdeltagare och kursledare – om hur vi ska kunna utveckla vårt eget arbete med platsvarumärket Sundsvall – Norrlands huvudstad. Det gav mig en rejäl och positiv injektion för mitt fortsatta arbete”.

Här är fler röster från dagen:

”Mycket känner man igen sig i men jag har ändå fått nya perspektiv.”

”Jag tar med mig konkreta punkter från diskussioner vi haft. Vi har verkligen en utmaning framför oss!”

”Skönt att veta att man inte är ensam med sina problem.”

”Jag har fått en tankeställare om att vi har för bråttom, att vi borde backa och fundera på hur vi ska gå vidare.”

”Hur bygger vi plattformen på rätt sätt, vi är på rätt väg men jag har fått nya tankar.”

”Nya idéer och nytt perspektiv!”

”Jag har stannat upp och fått perspektiv, det är så mycket att göra.”

”Bra grundkurs som har strukturerat upp mina tankar och dessutom gett mig nya verktyg mitt i röran!”

”Otroligt roligt att få vara med och arbeta med kommunens varumärke!”

Stort tack till alla flitiga deltagare och lycka till framöver!

 

Läs mer: Kommande kurser, se aktuellt kursprogram här. Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.