Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningkommunikation i offentlig sektorsociala medier

Polisarbete i sociala medier

torsdag, 18 september, 2014

polisen_socialamedier

polisen_socialamedier5

polisen_socialamedier3

polisen_socialamedier4

polisen_socialamedier2

Beroende på vem man är och vad man arbetar med innebär sociala medier möjligheter och utmaningar. Polisen använder sociala medier för dialog med omvärlden. Med hjälp av Facebook, Twitter och Instagram berättar om sin vardag, ger information och svarar på frågor. Men sociala medier kan också användas i polisarbetet för att söka information och utreda brott.

För visst sker det en hel del oegentligheter i sociala medier, tyvärr. Allt kan missbrukas och så även sociala medier. Grooming och kränkningar är inte ovanligt, till exempel. Brotten i sig är oftast inga nya brott, men idag tar de nya former och kan få andra konsevenser. Kränkningar får större och snabbare spridning, och kan göra mer skada. Förr kunde någon vara mobbad i skolan, idag kan man vara det dygnet runt, överallt. För det som finns på nätet förföljer en, i värsta fall för en mycket lång tid framöver. (Har du själv blivit kränkt på nätet? På Kränkt.se finns en hel del information om vad du kan göra på egen hand)

I denna utveckling är Polisens insatser viktiga. Hur kan man arbeta förebyggande, i stunden och i utredningsarbetet? Det och mycket annat pratade vi om under en heldagsutbildning för polisen i Östergötland igår, arrangerad av Bildningsförbundet Östergötland.

KiK, Snapchat, Ask, Kamrat… Det är inte bara de sociala medierna som ökar och poppar upp som svampar ur jorden. Även språkbruket på nätet förändras och snabblektionen i förkortningar, smileys och emojis var välkommen :)

Det är alltid roligt med uppskattade kommentarer och vi tackar ödmjukast för toppbetyg på utvärderingen!

Läs mer:

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


1 kommentar till “Polisarbete i sociala medier”

  1. Lyckad utbildningsdag för poliser | Folkbildarforum säger:

    […] Ungefär 50 poliser samlades på Konsert & Kongress för att lyssna på en skräddarsydd dag av Kreafon som vi i Bildningsförbundet Östergötland arrangerade. Utvärderingarna var övervägande […]

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.