Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningPR & kommunikationsociala medier

PR och sociala medier

torsdag, 25 september, 2014

prochsocialamedier

Vår PR-utbildning, Praktisk PR, innehåller en hel del om sociala medier, eftersom de får en allt större betydelse i PR-arbetet. Idag finns många möjligheter för den som vill arbeta med PR för att få publicitet, väcka intresse kring en viss fråga eller stärka sitt varumärke. Visst har pressmeddelandet fortfarande en central roll många gånger, men digitala kanaler som sociala medier erbjuder många möjligheter.

Det händer att folk frågar vad skillnaden är mellan Kreafons utbildning Social Media Manager och utbildningen Praktisk PR? Båda innehåller ju sociala medier, varför ska man gå den ena eller andra? Vilken är bäst?

Här är några svar:

  • Utbildningen Social Media Manager ger en grund för strategier bakom kanalval och innehåll, det vill säga basen för din närvaro i sociala medier.
  • Utbildningen Praktisk PR vänder sig till dig som vill bli bättre på PR, både på och utanför sociala medier.
  • Social Media Manager fokuserar på dina egna kanaler, till exempel företagets facebooksida. På PR-kursen berättar vi hur både egna och andras kanaler kan användas i PR-arbetet. Till exempel om man vill få spridning av sitt budskap i bloggar. Hur gör man för att bli positivt omskriven, hur får man spridning på sina budskap?
  • Praktisk PR utgår från att du vill arbeta med PR av en särskild anledning, till exempel ökad publicitet kring en viss fråga eller en särskild produkt. Under utbildningen är ditt budskap i fokus. På vilket sätt kan du skapa mesta möjliga uppmärksamhet genom att använda både traditionella och digitala kanaler? Vi pratar ”PR-tänk”, och du får lära dig att skapa rätt slags innehåll med publicitets- och spridningspotential.

Summa summarum:
Vill du få bättre koll på hur företaget ska strukturera, planera och genomföra kommunikationen i sociala medier? Då rekommenderar vi utbildningen Social Media Manager.

Vill du bli bättre på att skapa budskap som får mer publicitet och bättre spridning i både traditionella och sociala medier? Då rekommenderar vi utbildningen Praktisk PR.

Nästa kurstillfälle för Praktisk PR är i november. Och Social Media Manager håller vi i januari Välkommen!

Foto: Kreafon, bildarkiv

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.