Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningkommunikation i offentlig sektor

Vilken lyckad kunskapsdag!

måndag, 6 oktober, 2014

fbdagen_3

fbdagen_1

fbdagen_2

fb_dagen5

fbdagen_4

fbdagen_5

I fredags samlade vi drygt trettio kommunkommunikatörer för att prata om Facebook. Det blev en riktigt bra dag, och vi fick nästan lyrisk respons från vissa deltagare. ”Sånt här behöver vi i kommunen verkligen mer av. Jag får massor av idéer som jag vill kolla upp, och jag vill bara skrika ut frågor!” var det någon som sa.

Anders inledde dagen med att prata om arbetet bakom rapporten Kommunen på Facebook. Bland annat nämnde han hur svårt det kan vara att hitta kommunernas hemsidor, och om olika tendenser som t.ex hur kommunikationen förändras när den går från att vara formell till social.

Därefter var det dags för Kristina Karlander från Södertälje kommun som pratade om medborgardialog och lokal stolthet. Kristina visade hur de jobbade med sin sida, och tipsade om att våga skoja, hjälpa publiken att sålla information, och att visa ett personligt engagemang utan att för den skull vara privat.

Louise Petersson från Kungsbacka kommun gav många praktiska tips om hur kommunikatörer och kundtjänst kan arbeta ihop i praktiken. Här blev det en hel del frågor och diskussioner kring praktiskt arbete, att signera inlägg med namn, kriskommunikation, hur man gör efter arbetstid, och kring tonalitet.

Efter lunchen pratade Lena om att ett bra innehåll är A och O för att nå ut och skapa dialog. Hon betonade att man måste göra det klart för sig vilken dialog man vill ha, eftersom det finns så många olika former. Publiken fick också en hel del tips kring hur man skapar ett innehåll som väcker känslor, istället för att ”bara” informera.

Diskussioner i mindre grupper kom härnäst. Här fick alla chans att prata om sina egna viktigaste frågor och få feedback från kollegor i andra kommuner.  Hur man får med sig kollegorna, kundtjänst, innehåll, chefer, kommentarer, tempo, räckvidd, bilder, och mycket mer.

Vi vill tacka alla som kom och gjorde fbdagen så lyckad! Särskilt tack till Louise Peterson och  Kristina Karlander som delade med sig av sina erfarenheter.

Vill du veta när nästa kunskapsdag är? Fyll i din mail-adress här så får du våra utskick.

Läs mer:

Foto: Per Kårehed

RELATERAT INNEHÅLL


2 kommentarer till “Vilken lyckad kunskapsdag!”

  1. Måste kommunen lista sina sociala medier på sin hemsida? | Kreafonbloggen säger:

    […] Vilken lyckad kunskapsdag! ? kommunikation i offentlig sektorsociala […]

  2. När inspirationen tryter | Kreafonbloggen säger:

    […] personliga inlägg medan inspirationen finns.” skriver Camilla Eriksson från Kristinehamn efter vår kunskapsdagen på Världskulturmuseet i […]

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.