Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningPR & kommunikation

”Jag fick ett bredare synsätt på PR”

onsdag, 8 oktober, 2014

enckell

Linn Enckell arbetar som marknadskommunikatör på Göteborg & Co. Förra året gick hon vår kurs Praktiskt PR och vi passade på att höra vad hon gör just nu, och vilken nytta hon haft av kursen.

Hej Linn, kan du inte berätta kort vem du är och vad du jobbar med just nu?
– Mitt jobb går i huvudsak ut på att marknadsföra större idrottsevenemang, som till exempel VM i innebandy 2014. Just idag jobbar jag faktiskt med en marknadsplan för EM i handboll 2016, där Göteborg kommer vara en av värdsstäderna.

Vad tycker du är det allra roligaste med ditt jobb?
– Det är att få följa ett evenemang från värvande, strategier och planering hela vägen till genomförandet. Det är inte alltid så lätt. Alla projekt har ju sina bekymmer. Men våra evenemang är roliga för det känns som att de är positiva för alla inblandade. Och när man har rätt spelare och alla gör det de är bra på blir resultatet oftast väldigt bra.

I höstas gick du kursen Praktiskt PR – hur kommer det sig att du gick den?
– Jag kände att PR var ett område jag inte hade så stor koll på, och som jag förmodligen inte utnyttjade tillräckligt.

På vilket sätt har du haft nytta av kursen i ditt jobb?
– Jag har ett bredare synsätt på PR nu. Det handlar inte bara om pressmeddelanden längre, utan även sociala medier, bloggar, nyhetsbrev, och så vidare. Det gör det lättare för mig att se samband och verkan mellan dessa kanaler, och jag ger PR en mer självklar plats nu än vad jag gjorde tidigare.

Dina tre bästa PR-tips?

  • Man tror lätt att det ”går av sig självt” när det gäller PR. Det gör det inte. Det krävs fortfarande kunskap och jobb bakom.
  • Söka efter Win-win. Det går att hitta oftare än du tror. Man kan serva tidningar med färdiga texter och bilder, vilket har gett bra resultat för oss. Många har inte resurser och är tacksamma för material.
  • Att alltid försöka se vår nyhet ur målgruppens vinkel, vi är på deras spelplan och de avgör vad som är intressant för dem. Tråka inte ut folk med ointressant information.

Vill du lära dig mer om PR-arbete? 6-7 november håller vi kursen Praktiskt PR i Göteborg, mer information och anmälan hittar du här.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.