Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tips

Hitta källan till en bild

fredag, 17 oktober, 2014

bildkalla

Har du någonsin hittat en bild och vill veta varifrån den kommer? Kanske har du hittat ett foto eller en illustration och vill veta vem upphovsmannen är?

Google Search by Image letar upp bilder som liknar den du söker på. Genom att jämföra färg, former och komposition så kan den pricka rätt ganska ofta. Då kan du hitta källan till bilden, och förhoppningsvis få mer information om vad den föreställer.

Här är två enkla sätt att bildsöka:
• Med ett plugin till webbläsaren kan du högerklicka på en bild för att hitta liknande bilder. Lägg till i Chrome och Firefox.
• På images.google.se kan du klicka på kameraikonen och ladda upp bilden du vill söka med. Där kan du också klistra in adressen till en bild för att söka.

Lycka till med sökandet!

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.