Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Sluta få förslag på konton att följa på Instagram

tisdag, 21 oktober, 2014

instagram_guide

Vi har fått många frågor om hur Instagram ger dig förslag på konton att följa. Många irriterar sig på att dessa förslag dyker upp i tid och otid och har frågat oss hur man gör för att slippa dem.

Det är inte alls svårt! Så här gör du:

 1. Logga in på Instagram på en dator
  2014-10-21 13_59_46-Instagram
 2. Klicka högst upp till höger på ditt användarnamn för att komma till menyn.
  2014-10-21 14_05_05-Instagram - Internet Explorer
   
 3. Klicka sen på Redigera profil
  2014-10-21 14_07_17-Instagram - Internet Explorer
   
 4. Då kommer du till en ”administrationspanel”, där du kan ändra allt från lösenord till bild eller profiltext. Nu vill vi ta bort förslag på nya konton, och scrollar längst ner under fliken Redigera profil.
  2014-10-21 14_08_34-Redigera profil • Instagram - Internet Explorer
   
 5. Där tar du bort bocken i rutan vid texten Förslag på liknande konton och sen trycker du på Skicka för att spara.
  2014-10-21 14_10_21-Redigera profil • Instagram - Internet Explorer
 6. Klart! Nu ska du inte längre få några förslag på konton att följa. Observera att ditt konto inte kommer rekommenderas för andra heller.

 

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


14 kommentarer till “Sluta få förslag på konton att följa på Instagram”

 1. Kristina säger:

  Hej!

  Tyvärr funkar inte detta. Jag tror bara det gör så att ingen annan får MIG som förslag att följa.
  Det kanske bara är att kapitulera och lära sig leva med de där tre förslagen högst upp ;-)
  På mitt gamla konto är det inte såhär, endast det nya. Sjukt störigt….

 2. Kreafon säger:

  Hej Kristina! Så konstigt och dumt, det är så Instagram beskriver på sin sida att man ska göra (se: https://help.instagram.com/530450580417848). Hittar vi några nya uppgifter om hur man kan göra för att slippa förslagen låter vi er veta! Allt gott!

 3. Anonym säger:

  Hej

  Det fungerade inte för mig heller.

  Otroligt störande att dessa förslag kommer upp…. även om jag klickar på krysset tills förslagen tar slut så kommer det ju upp ett gäng nya förslag nästa gång jag startar Instagram.

  Denna funktion, som måste ha tillkommit vid senaste uppdateringen, får mig att undvika att använda Instagram överhuvudtaget. Vill jag följa nån så klarar jag nog av att söka fram dem själv!

  Har ni något bättre/annat förslag för att bli av med dem så tas de tacksamt emot.

 4. Den säger:

  Än mer irriterande är att när man gör ett försök att kryssa bort råkar följa nån. Är kanske det instagram tänkt

 5. Den säger:

  Provade deleta appen efter jag kryssat bort ge förslag och installerade om den. Problem kvarstår :(

 6. ANONYM säger:

  Hej!

  Jag hade samma problem men lyckades lösa det genom att klicka flera gånger på “x” till höger om “FÖLJ” vid varje förslagen person som dök upp. Till slut försvann förslagen. Sedan fanns bara rubriken kvar och den fick jag bort genom att göra en lång svepande rörelse med fingret uppifrån och ner (eller tvärtom) över hela skärmen.

 7. ANONYM säger:

  Hej igen!

  Min tidigare lösning fungerar tydligen bara tills man tittar på Instagram nästa gång.

 8. Kreafon säger:

  Hej! Vi anade det, tyvärr. Som sagt, vi har inte hittat någon annan lösning än det vi skrev om på bloggen men vi letar vidare och återkommer när vi vet mer!

 9. Staffan säger:

  Jag är också irriterad på att det fortsätter att komma förslag. Lösningen verkar vara att gå in på instagram oftare. Min fru är inne flera gånger om dagen och slipper “reklam” för fler att följa.

 10. pellson säger:

  Det är som vanligt omöjligt att kontakta dessa “företag” för att meddela att man vill bli av med förlsagen att följa, Jag SKITER i Kourtny Kardashian och Catilyn Jenner mfl !!

 11. pelle säger:

  Jag vill ha 2 konton till instagram på min iphon men det fungerar inte.Som svar får jag att min mailadress redan har ett annat konto.Jag vill börja om från början utan att instagram snackar om att jag har ett annat konto,med andra ord radera och börja om från början.

  Hälsningar Pelle

 12. Kreafon säger:

  Hej Pelle, såvitt vi vet så kan man inte radera sitt konto. Det enklaste är då att öppna två nya mailadresser och öppna ett Instagram-konto för var och en av dem.

 13. Peter säger:

  Funkar inte för mig heller men jag gick in på “Play Butik” där man kan ladda ned appen och där hittade jag en e-postadress… Så jag har mailat och frågat, om fler gör det så kanske de får ur tummen och fixar till det…

 14. Kreafon säger:

  Hej Peter, ja du är inte den första som har problemet. Vi vet inte vad det beror på men återkom gärna om du hittar en lösning!

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.