Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

När alla företag finns på Facebook #1

torsdag, 23 oktober, 2014

facebook1

För några år sedan föreläste jag (Lena) om sociala medier i Falkenberg.

Det här var när sociala medier var ett ganska nytt fenomen för företag. I publiken satt representanter för företag inom bland annat turism, och långt ifrån alla var övertygade om att sociala mediers förträfflighet. Var det inte bara någon fluga, det här med Facebook? Och att blogga som företag, kunde inte det verka oseriöst?

Jag hade pratat om att Facebook och andra sociala medier kunde vara ett nytt sätt att skapa kundrelationer, eftersom traditionell reklam fungerar allt sämre. Jag menade att konkurrensen inte var lika stor i sociala medier, det var kanske inte lika svårt att ”nå igenom bruset” där, eftersom det inte var lika många som kämpade om kundernas uppmärksamhet där. Ungefär så.

Och så kom en klok fråga, från en skeptiker: ”Jaha, men sen då, när alla företag är på Facebook då. Då blir det ju samma sak igen. Vad ska man göra då, när det igen är lika många som kämpar om kundernas uppmärksamhet?”

Jag ska villigt erkänna att jag hade svårt att ge något tydligt svar på den frågan, då. Men så här några år senare kan jag konstatera att vi är där. Att ”alla” företag använder sociala medier och att många har det rätt tufft i konkurrensen om människors uppmärksamhet. Så, vad ska man som företag göra nu?

Fortsättning följer.

Foto: Bildarkriv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.