Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningsociala medier

Vill du veta hur Twitter ser ut för andra?

onsdag, 29 oktober, 2014

twitter

Har du någon gång funderat på hur Twitter ser ut för andra? Kanske undrar du hur morgonflödet på Twitter ser ut för Carl Bildt eller Leif Pagrotsky? Eller för kändisar, journalister, och artister?

Med Tweetdeck kan du faktiskt göra det. I vänstermenyn klickar du på plus-tecknet, väljer Home och skriver sedan in kontot du vill se. Då får du alltså se det flödet som den personen ser när hen loggar in på Twitter.

Kul!

Fast kanske inte bara kul? Känns det lite som att spionera? Är det konstigt att andra kan se vad för saker du följer?

Oavsett vad man tycker, så finns den här möjligheten. Och vi tror att det är bra att känna till, speciellt i vissa yrkesroller. Som kommunaltjänsteman, VD, politiker eller offentlig person, så finns det kanske saker som man inte ”borde” följa.

Ett tips: Om du vill följa konton utan att visa det utåt så kan du göra så här:

Skapa en ny lista. Klicka i rutan för att göra den privat. Lägg till de konton som du inte vill visa utåt att du följer. Sluta följ de konton som du inte vill visa utåt.

Vill du ha mer Twitter-tips? Vi håller kursen Twitter som arbetsverktyg i Göteborg (28 november) och i Stockholm (1 december).

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.