Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningsociala medier

Hashtags uppfanns inte på Twitter

fredag, 31 oktober, 2014

hashtags

Det sägs att hashtags uppfanns på Twitter i augusti 2007, när Chris Messina skrev “how do you feel about using # (pound) for groups?”. Men att använda #-tecknet för att samla en diskussion har en mycket äldre historia än så.

Under 90-talet använde jag (Anders) något som heter IRC (Internet Relay Chat). Det är en inbyggd standard på nätet och det fungerar som en gigantisk chat, där #-tecknet används för att dela upp flödet i olika kanaler.

Det fanns gigantiska kanaler som #sverige och mindre kanaler för mer specifika intressen. Vem som helst kunde starta en egen kanal på IRC och göra den helt öppen för andra.

Inte helt olikt Twitter alltså. Men Twitter är betydligt mer populärt än IRC. Det har blivit en av de viktigaste kanalerna för bland annat omvärldsbevakning, opinionsbildning och nätverkade.

Vill du lära dig mer om Twitter? Vi håller kursen Twitter som arbetsverktyg i Göteborg (28 november) och i Stockholm (1 december).

Foto: bildarkiv, Kreafon.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.