Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Gör ditt facebookflöde mer relevant

onsdag, 5 november, 2014

facebook_relevant

Hur många gånger per dag kollar du din Facebook? Hur ofta irriterar du dig på att ditt flöde är fyllt med ointressanta inlägg? Det finns en lösning på detta: städning. Kanske låter det inte jätteroligt, men kanske är det värt för att få ett mer intressant flöde?

Sortera bland dina vänner
Facebook har en funktion som gör det möjligt för dig att dela upp dina vänner i olika listor. Förinställt har du listan Nära vänner och Bekanta. Du kan skapa nya listor, som till exempel Kollegor eller Släkt. Du lägger till dina vänner i dessa listor genom att:

  1. Gå till listan med dina vänner.
  2. Välj den du vill lägga in i en lista och håll musen över knappen där det står Vänner.
  3. I listan som dyker upp trycker du i Nära vänner eller Bekant

Gå igenom dina kontakter och sortera in dem i någon av listorna. Ett tips är att ha en särskild lista för de som du inte vill se något från.

Hantera dina listor
Det är nu dags att bestämma vad du vill se från de olika listorna. Det gör du enkelt genom att gå tillbaka till ditt nyhetsflödet, scrolla ner och klicka på Vänner i vänsterspalten. Gör sedan så här:

  1. Klicka på Mer
  2. Klicka på listan du vill redigera
  3. Klicka på Hantera listan uppe i högerhörnet
  4. Välj uppdateringstyper och bocka ur det du inte vill ska visas för just den här listan

Tips! Bocka ur allt ur den lista med de personer du inte vill ha uppdateringar ifrån.

Nu har du städat och sållat, så nu är frågan: fungerar det?
Det är tyvärr mycket möjligt att du trots städning och sortering ändå kommer att få vissa uppdateringar från folk du valt bort. Fast betydligt mindre, i varje fall! Så hur gör du nu?

Ofta kan det vara lite känsligt att ta bort någon som vän, vilket skulle kunna vara den slutgiltiga lösningen på problemet. Det man istället kan göra är att man slutar följa vissa personer. Så här gör du det:

  1. När du får en uppdatering i flödet från en person du inte vill följa klicka då på den lilla pilen nedåt högst upp i höger hörn vid personens uppdatering.
  2. Välj sedan Sluta följa i menyn.

På så sätt förblir ni vänner, men du slipper denne persons uppdateringar i ditt nyhetsflöde.

Ett annat tips är att systematiskt gilla inlägg från personer och sidor vars uppdateringar du faktiskt vill se, detta är ett sätt att tala om för Facebook att du tycker det är relevant för just dig.

Ps. Du har väl inte missat att vi håller Social Media Manager-kurs i januari? 22-23 för att vara mer exakt. Mer information och anmälan hittar du här.

Foto: bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.