Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Nytt på Facebook: mer kontroll över nyhetsflödet?

torsdag, 13 november, 2014

uppdateringar facebook

Apropå förra veckans bloggpost om att städa bland vänner på Facebook så har Facebook precis lanserat en ny uppdatering. Den ska ge dig större kontroll över hur nyhetsflödet ser ut. Du kommer nu se en lista i ditt flöde över personer, sidor och grupper som syns oftare än andra i ditt flöde. Där kan du snabbt välja att se mindre av dem, eller att avfölja dem.

Än så länge testar Facebook den här funktionen, så det är inte alla som får se den. Vi får väl se när fler får möjlighet att testa. Men uppenbart är att Facebook hört kritiken om att vi inte ser det innehåll som vi vill ha.

När vi ändå pratar uppdateringar vill vi passa på att nämna att även Instagram har gjort lite uppdateringar. Det ena är att du numera kan redigera i texten till din bild, vilket vi tycker är på tiden! Dessutom har de uppdaterat Utforska-knappen, den som tidigare var en liten kompass-symbol men numera är ett förstoringsglas. Där får du nu även tips på olika konton att följa. Hiss eller diss? Det vet vi inte riktigt än, men precis som med Facebook är problemet även här att Instagram inte exakt vet vad just du är intresserad av.

Tips! Vill du få koll på hur du kan optimera användandet av sociala medier för just din verksamhet? Vill du få in ett strategiskt tänk och arbeta mer strukturerat? Gå då vår kurs Social Media Manager den 22-23 januari i Göteborg. För mer information och anmälan klicka här.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.