Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Nya regler och funktioner på Facebook från årsskiftet

måndag, 1 december, 2014

Facebook ändras ständigt, och det är inte alltid lätt att hänga med. De senaste ändringarna ska, som vanligt, ge en bättre upplevelse för användarna. Man pratar bland annat om enklare sekretessinställningar och tydligare förklaringar om hur man använder information om vad du gör i andra appar och sajter. Och det verkar ju bra.

Men vad innebär det för dig som administrerar en sida på Facebook? Kort sagt så ställer förändringarna återigen högre krav på att producera innehåll som mottagaren vill ha. Med andra ord – sådant innehåll som Facebook förstår att en person vill ha, eftersom personen klickat, läst, gillat, delat eller kommenterat det.

Säljande innehåll når ut sämre. Hur Facebook avgör vad som är säljande framgår inte. Men som grundprincip kan man tänka att annonsliknande inlägg kommer att nå färre av dina gillare. Generellt sett. Men om ett säljande inlägg får många kommentarer och delningar, så kommer det antagligen få en bra räckvidd ändå.

Kvalitet blir viktigare än kvantitet. Detta är en spekulation från vår sida, men gissningsvis blir det ännu viktigare att ha en större andel populära inlägg. Med andra ord är det viktigare att posta bra inlägg, snarare än många inlägg. För dig som användare så sägs Facebook visa ungefär 20% av innehållet du prenumererar på, så det verkar rimligt att de belönar sidor som postar färre men bättre inlägg.

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.