Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Dela bilder på Instagram

fredag, 5 december, 2014

450947285_450px

I dagens lucka i Kreafons julkalender på Instagram uppmanar vi till att dela och tävla.

Men hur delar man bilder på Instagram egentligen? Den frågan får vi då och då. Här är två sätt att reinsta, som det ibland kallas:

Ta en skärmdump och publicera den som en vanlig bild. När du tar en skärmdump på din telefon så sparas en bild av det som syns på skärmen, bland dina övriga bilder på telefonen. I Instagram väljer du att hämta en bild från ditt bildbibliotek, och zoomar in lite för att beskära kanterna. Voila! Glöm inte att visa vems bilden är, t.ex genom att tagga personen som la upp den.

Använd en särskild app. Repost är en gratis app där det går snabbt att dela vidare andras bilder. Den gör det också tydligt vem som tagit originalbilden, genom att automatiskt skriva in det i bilden när du postar den.

Lycka till! Om du vill få mer tips framöver så finns vi på Instgram här.

Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


6 kommentarer till “Dela bilder på Instagram”

 1. Anki säger:

  Hej!

  Kan man lägga ut en bild offentligt på Instagram, så den visas för alla, inte bara mina följare?

 2. Kreafon säger:

  Hej! Både ja och nej. Om du lägger ut en bild och använder hashtags så blir bilden synlig för alla de som söker efter den hashtagen. Så om du vill att dina bilder ska synas för fler så rekommenderar vi dig att använda dig av olika relevanta hashtagar. Detta gör dock inte bilden synlig för alla, men för fler än om du inte använder hashtags. Kom ihåg att du måste ha ett öppet konto om detta ska fungera! Lycka till!

 3. Gunilla Persson säger:

  Några saker jag undrar över:
  1. Hur använder “hubs” de bilder de tar av mig? Säljer de vidare mina bilder? Vem äger bilden när den ligger i ett annat galleri? Upphovsrätten?

  2. Har sett att många använder en egen signatur (typ smeknamn eller e-postadress) på bilderna de lägger ut. Finns det “stämplar” att beställa någonstans eller skriver man själv in texten på fotot innan man delar bilden?

  3. När jag repostar bilder använder jag Repost-appen för en bild per gång. Har sett att man kan reposta flera bilder samtidigt. Vilken Repostapp är lämpligt för detta ändamål?

  4. Har i bokhandeln frågat efter lämplig informationslitteratur betr användning av Instagram men det fanns ingenting på svenska. Kan ni tipsa mig om något i bokväg som en nybörjare har nytta av och var jag kan handla?
  /Gunilla

 4. Kreafon säger:

  Hej Gunilla

  Du äger alltid den ideella upphovsrätten, den går inte att avtala bort enligt svensk upphovsrättslag. Däremot ger du genom att acceptera användarvillkoren Instagram tillåtelse att reproducera dina bilder i olika sammanhang. Jag (Anders) vet inte riktigt vad du menar med hubs?

  Stämplar kan du säkert hitta att beställa, men det vanliga är annars att skriva det själv eller använda någon av alla de appar som finns för att lägga till text. Bra repost-appar för flera bilder och boktips om Instagram är jag dålig på. Men ett tips är att fråga de som repostar flera bilder om vilken app de använder.

 5. Anonym säger:

  Hur delar man videos?

 6. Kreafon säger:

  Hej,

  Jag (Kim) brukar använda mig av en app som heter “Repost” för att dela både andras bilder och videos på Instagram. Lycka till!

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.