Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


Kreafon kommunikationsbyrå

Detta var vårt 2014

måndag, 22 december, 2014

julbord_1

Det gick i en rasande fart, året 2014! Helt plötsligt var det dags för julbord på båten (bild ovan). Här är några av alla saker vi hunnit med under året:

Vi har gjort ett genomgående varumärkes- och visionsarbete med en västsvensk kommun. Workshops och föreläsningar har varvats med praktiskt arbete med text och form, och samarbetet fortsätter även nästa år. Kul!

fofo2014

Under hela 2014 samarbetade vi med Folkbildarforum och lyckades slå deltagarrekord på konferensen i år igen. Tillsammans med dem höll vi också en uppmärksammad kurs om sociala medier för ett 50-tal poliser i Östergötland.

polisen_socialamedier

För Sveriges Kommuner och Landsting genomförde vi en omfattande intervjustudie med uppföljnings- och kvalitetsansvariga runt om i landet. Vi sammanställde ett inspirationsmaterial som kommer ut under 2015.

Vi har hjälpt till att ta fram debattartiklar för företag som vill delta i samhällsdebatten, och även hållit en workshop i att skriva debattartiklar för organisationer i civilsamhället.

instagram-dec14

Vi har blivit mer aktiva på Instagram, och i december körde vi en adventskalender med erbjudanden och tävlingar varje dag. Imponerande att se hur snabba reaktioner man får ibland!

fb_dagen5

Rapporten Kommunen på Facebook kom i mars och blev väl omskriven i medierna. Kommunerna fick positiva omdömen för det mesta, men inte alltid. På samma tema anordnade vi en Kunskapsdag på Världskulturmuseet med kunskapstörstiga kommunkommunikatörer från runt om i Sverige. Några av dem höll föreläsningar, och på bild ser vi Louise Petersson från Kungsbacka kommun.

Som vanligt har vi åkt land och rike för att föreläsa för offentliga och privata verksamheter, små och stora, unga och gamla. Lena var bland annat på Åland och pratade varumärken och marknadsföring. Våra kurser lockade rekordmånga deltagare under året, och i december hade vi premiär för Lunchlådan – vårt nya koncept med en inspirationsföreläsning över en bit mat.

hannawekell_450x300

Vi blev också fler på Kreafon under året. Hanna Wekell, som närmast kommer från Ung Cancer, började jobba hos oss i april. Frukostseminariet som hon höll lockade många till våra lokaler här i Göteborg. Kul!

ig_istrat1

Och sista men inte minst – Lena lyckades med nöd och näppe få klart sin femte bok på fem år. Inte illa! Innehållsstrategi för sociala medier släpptes 12 december, och kommer att kompletteras med fler övningsböcker under 2015.

Vi hoppas på lika många spännande uppdrag under 2015. God jul och gott nytt, så ses vi igen i januari!

Bilder: Kreafon, Per Kårehed, skärmdump från SVT

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.